Uzmanlardan dolar kuru için flaş tahmin!

Hafta içinde dalgalı bir seyir izleyen dolar fiyatları hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar kurunun fiyat hareketlerini yorumlayan uzmanlar 5 önemli gelişmeyi tek tek sıraladı.

Uzmanlardan dolar kuru için flaş tahmin! - Sayfa 1

Kripto paralardaki yüksek getiriler ve borsada aşırı düşen hisseler yatırımcıların iştahını kabartıyor. Böyle dönemler fırsat yaratsa da kredi çekilerek yapılan yatırımlar ciddi borç sarmallarının ve hayal kırıklıklarının tetikleyicisi olabilir.
 

Uzmanlardan dolar kuru için flaş tahmin! - Sayfa 2

Coin'lerdeki yükselişler cazip getiriler sunsa da yasal boşluklarının olması riski hayli yüksek kılıyor. Bu risklerin üstelik kredi ile taşınması beraberindeki zarar olasılığını daha da artırmakta. Milliyet'in haberine göre piyasalardaki 5 önemli gelişme ve dolar kurunun ilerleyen günlerdeki tahmini seyri ile detaylar ortaya çıktı
 

Uzmanlardan dolar kuru için flaş tahmin! - Sayfa 3

ODAKTAKİ 5 GELİŞME
1 - ABD doları küresel bazda güçlü seyrediyor: ABD'de mart ayında tarım dışı istihdam 916 bin oldu. Beklenti 675 bindi. Beş yıllık ABD tahvil faizi yüzde 0,95'le Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 1,70'i aştı. ABD'de açıklanan olumlu veriler doları destekliyor.

Uzmanlardan dolar kuru için flaş tahmin! - Sayfa 4

2 - Piyasalarda aşı etkisi hissedilebilir: Seyahat kısıtları aşılama etkisiyle azalıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Ko-vid-19 aşısının ikinci dozunun yapılmasının ardından seyahat edilebileceğini duyurdu. Aşılamaların artması piyasaları olumlu etkileyecektir.