Uzman isimler sandıktan çıkan önemli mesajları paylaştı: AK Parti neden kaybetti?

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. CHP büyük bir başarı göstererek Türkiye genelinde 1. parti konumuna yükseldi. Peki AK Parti neden kaybetti CHP neden kazandı? İşte anketçilerin önemli mesajlar...

Uzman isimler sandıktan çıkan önemli mesajları paylaştı: AK Parti neden kaybetti? - Sayfa 1

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. CHP büyük bir başarı göstererek Türkiye genelinde 1. parti konumuna yükseldi. Peki AK Parti neden kaybetti CHP neden kazandı? İşte anketçilerin önemli mesajlar...

117
Uzman isimler sandıktan çıkan önemli mesajları paylaştı: AK Parti neden kaybetti? - Sayfa 2

CHP NASIL KAZANDI AK PARTİ NEDEN İRTİFA KAYBETTİ

DAR GELİRLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

- Hilmi Daşdemir (OPTİMAR): “Bu seçim, emekliler başta olmak üzere dar gelirlilerin tepkisiydi, bunu net olarak görebiliyorduk. Bunun dışında aday belirleme sürecinde adaylar yeterince tanıtılamadı, profesyonel kampanya yapamadılar. CHP seçmeni ne olursa olsun partisini tercih ederken, AK Parti seçmeninin tepki oyları başka partilere yöneldi.”

217
Uzman isimler sandıktan çıkan önemli mesajları paylaştı: AK Parti neden kaybetti? - Sayfa 3

CHP KAZANMADI AK PARTİ KAYBETTİ

- Gürkan Demir (BETİMAR): “CHP kazanmadı. AK Parti kaybetti, Cumhur İttifakı kaybetti. Önceki seçimde de ekonomiksel süreç vardı ama seçmen bu umudu alamadı. Özellikle emekliler noktasında tabana kadar inen oluşum oluştu bu da seçimin kaderini etkiledi. Seçime katılım da yüzde 70’lere düştü.”

317
Uzman isimler sandıktan çıkan önemli mesajları paylaştı: AK Parti neden kaybetti? - Sayfa 4

BİRKAÇ UNSUR BİR ARAYA GELDİ

- Hakan Bayrakçı (SONAR): “Aslında bir değil, birkaç unsur bir araya geldi. Birincisi, seçmenin 40 senelik alışkanlığı. Bu ülkenin seçmeni, yerel seçimi uyarı sebebi olarak görüyor ve oyunu kullanıyor. Diğer sebep, ekonomi yükünün yansıması. Seçmenin bir kısmı tepki gösterip sandığa gitmedi, bir kısmı da AK Parti’ye oy vermedi. Üçüncü faktör Kemal Kılıçdaroğlu. CHP’ye oy verme eğilimindeki seçmen yüzde 25’leri geçemiyordu, Kılıçdaroğlu ile seçmenin elinin gitmediği 11 sene yaşadık. Kemal Bey’e oy vermeye eli varmayan seçmen Özgür Özel’e oy verdi.”

417