Üzerine tapusu olmayanlar dikkat! BES birikimleri artık kredi teminatı olabilir

Uzun süredir beklenen düzenleme nihayet hayata geçti. 3 Haziran itibarıyla, kredi teminatları arasına yeni bir seçenek eklendi. Bu değişiklik, tapusu olmayan vatandaşlar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Üzerine tapusu olmayanlar dikkat! BES birikimleri artık kredi teminatı olabilir - Sayfa 1

Artan enflasyon oranları karşısında, vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi arayışına giriyor. Ancak, kredi teminatı gösterme konusunda zorluk yaşayanlar için yeni bir düzenleme umut oldu. 

Üzerine tapusu olmayanlar dikkat! BES birikimleri artık kredi teminatı olabilir - Sayfa 2

3 Haziran itibarıyla yürürlüğe giren yasal değişiklikle, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) birikimler artık banka kredilerinde teminat olarak kullanılabilecek. Bu değişiklik, bireysel emeklilik sektörüne yeni bir soluk getirirken, birçok kişinin finansal erişimini genişletme potansiyeline sahip.

Üzerine tapusu olmayanlar dikkat! BES birikimleri artık kredi teminatı olabilir - Sayfa 3

BES BİRİKİMLERİNİN TEMİNAT OLARAK KULLANILMASI

Anadolu Hayat Emeklilik'in CEO'su Murat Atalay, yeni düzenlemenin bireysel emeklilik sistemine yapısal bir katkı sağlayacağını belirtti.

Üzerine tapusu olmayanlar dikkat! BES birikimleri artık kredi teminatı olabilir - Sayfa 4

Kamu otoritesinin, 2018 yılından itibaren Orta Vadeli Programlar aracılığıyla sektöre yönelik destek ve yenilikçi düzenlemeler getirdiğini vurgulayan Atalay, BES fonlarının artık banka kredilerinde teminat olarak kullanılabilmesinin sektör için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bu sayede, BES katılımcılarının acil nakit ihtiyaçlarını, birikimlerini bozmadan karşılayabileceklerini söyledi.