Üniversite sınavı değişiyor: Araştırma üniversiteleri hangileri?

Üniversite sınavlarında sil baştan değişikliğe gidiliyor Yeni puan sistemine göre sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde tercihler yapılacak. Eski sistemdeki MAT-1, MAT-2 gibi çeşitlendirilmiş puan türleri kalkacak.<br /> <br /> <strong>MERKEZİ SINAVLAR GELİYOR</strong><br /> Türkçe ve matematik sınavı merkezi olarak yapılacak, soruların kaynağı ise yine müfredat olacak. Tüm sınavlar bir haftada gerçekleştirilecek.<br /> Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Akademik Yıl Açılış töreninde araştırma üniversitesi olan 10 üniversitenin isimlerini açıkladı.<br /> Başlangıçta 10 üniversite araştırma üniversitesi olarak belirlendi. Araştırma üniversiteleri olan okulların listesi şu şekilde;&nbsp;<br /> <br />

Üniversite sınavı değişiyor: Araştırma üniversiteleri hangileri? - Sayfa 1

Üniversite sınavlarında sil baştan değişikliğe gidiliyor Yeni puan sistemine göre sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde tercihler yapılacak. Eski sistemdeki MAT-1, MAT-2 gibi çeşitlendirilmiş puan türleri kalkacak.

MERKEZİ SINAVLAR GELİYOR
Türkçe ve matematik sınavı merkezi olarak yapılacak, soruların kaynağı ise yine müfredat olacak. Tüm sınavlar bir haftada gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Akademik Yıl Açılış töreninde araştırma üniversitesi olan 10 üniversitenin isimlerini açıkladı.
Başlangıçta 10 üniversite araştırma üniversitesi olarak belirlendi. Araştırma üniversiteleri olan okulların listesi şu şekilde; 

117
Üniversite sınavı değişiyor: Araştırma üniversiteleri hangileri? - Sayfa 2

Ankara Üniversitesi

217
Üniversite sınavı değişiyor: Araştırma üniversiteleri hangileri? - Sayfa 3

Boğaziçi Üniversitesi

317
Üniversite sınavı değişiyor: Araştırma üniversiteleri hangileri? - Sayfa 4

Erciyes Üniversitesi

417