Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; kent merkezinde ekipler teyakkuzda

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 83 santimetreye çıktı. Bursa kent merkezinde de kar yağışı etkili oldu. Hem Karayolları hem de belediye ekipleri, akşama etkisini artıracak kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçti.

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; kent merkezinde ekipler teyakkuzda - Sayfa 1

Marmara'nın güneyinde özellikle Bursa ve çevresinde beklenen kar yağışı, dün akşam saatlerinde etkisini gösterdi. 10 gündür Uludağ'da aralıksız yağan kar, kent merkezinde de etkili oldu. 1 saat süren ve aniden bastıran kar nedeniyle ana yollarda kısa süreli trafik oluştu. 

115
Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; kent merkezinde ekipler teyakkuzda - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; hava sıcaklığının 3 derece olduğu kent merkezinde, kar yağışının hafta boyunca etkisini artırarak sürmesi bekleniyor. 

215
Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; kent merkezinde ekipler teyakkuzda - Sayfa 3

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada da kent merkezinde 20 santimetre ve üzeri kar beklendiği duyuruldu. Vatandaşlar, buzlanma, don, kuvvetli rüzgar, tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılırken, bir uyarı da valilikten geldi.

315
Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; kent merkezinde ekipler teyakkuzda - Sayfa 4

VALİLİKTEN 'SARI' VE 'TURUNCU' KODLU UYARI

Bursa Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından 'sarı' ve 'turuncu' kodla yapılan uyarılarda, "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan son değerlendirmelere göre ilimizde pazar günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

415