Uğur Şahin ve Özlem Türeci buldukları aşıyı kendilerine yaptı mı?

Avrupa'da corona virüs aşısına ilk onayı alan BioNTech firmasının kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Türk doktorlar aşıya onay almalarına rağmen kendilerine klinik düzenlemeleri nedeniyle aşı yapmadıklarını, diğer insanlarla beraber aşı olacaklarını belirtti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci buldukları aşıyı kendilerine yaptı mı? - Sayfa 1

Koronavirüs aşısını bulan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şirket çalışanlarına henüz aşı yapılmadığını belirtti. 


Türk doktorlar çalışmalarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

110
Uğur Şahin ve Özlem Türeci buldukları aşıyı kendilerine yaptı mı? - Sayfa 2

Pfizer ile ürettikleri aşının BioNTech şirketi çalışanlarına yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna Şahin-Türeci çifti "Henüz değil" yanıtını verdi.

210
Uğur Şahin ve Özlem Türeci buldukları aşıyı kendilerine yaptı mı? - Sayfa 3

"Klinik düzenlemelerden dolayı aşı yaptırmamıza izin verilmiyor" diyen Şahin, "Aşı şu anda sadece klinik deneyler dahilinde uygulanabiliyor. Ve klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmiyor. Yani bu, aşıya diğer insanların da erişimi olduğunda bizim de erişebileceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

310
Uğur Şahin ve Özlem Türeci buldukları aşıyı kendilerine yaptı mı? - Sayfa 4

TRUMP'IN İDDİASINA YANIT

İkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi için aşı keşfinin geç açıklandığı yolundaki iddiasını da değerlendirdi. 

410