Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı

Dünya çapında ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Biontech şirketinin kurucusu bilim insanı Uğur Şahin, Avrupa'da artan korona vakalarına işaret ederek eldeki aşıların tümünün kullanılması çağrısı yaptı. Şahin, aşılamanın etkilerinin mayıs sonunda görüleceğini söyledi.

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı - Sayfa 1

Pfizer firmasının korona virüsü aşısını birlikte geliştirdiği BioNTech firmasının kurucusu ve yöneticisi Dr. Uğur Şahin, eldeki aşıların tümünün kullanılması ve aşıların ikinci doz için stok yapılmaması çağrısı yaptı. 

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı - Sayfa 2

Alman televizyon kanalı RTL'nin sorularını yanıtlayan Şahin, "Eldeki bütün aşılar, her hafta yeni aşıların sevk edileceği güvencesi ile uygulanmalı" dedi. Şahin, yeterince aşının sevk edilmemesi nedeniyle aşıların ikinci dozunun vurulmasının ertelenmesinin küçük bir ihtimal olduğunu belirtti.

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı - Sayfa 3

'EN BÜYÜK ZORLUK, VAKALARI DÜŞÜK TUTMAK'
Ortağı olan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeili ilaç tröstü Pfizer ile birlikte 65 ülkeye aşı gönderen BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin, gelecek hafta ve aylardaki en büyük zorluğun enfeksiyon sayılarını olabildiğince düşük tutmak olduğunu söyledi. 

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı - Sayfa 4

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Şahin, "Ne yazık ki Almanya ve Avrupa'da enfeksiyon sayıları o kadar artmış durumda ki, artık yeni kısıtlamaların yürürlüğe girmesini bekleyemeyecek noktadayız" dedi.