Uğur Meleke'den Fenerbahçe-Galatasaray analizi! '65 yıldır böylesi görülmedi' dedi o ismi işaret etti

Trendyol Süper Lig'in 18. haftası dev bir maça sahne olacak. 43 puanlı lider Fenerbahçe ile aynı puandaki en yakın takipçisi Galatasaray, Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke de dikkat çeken bir analiz kaleme aldı.

Uğur Meleke'den Fenerbahçe-Galatasaray analizi! '65 yıldır böylesi görülmedi' dedi o ismi işaret etti - Sayfa 1

Fenerbahçe ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak olan dev derbi, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

112
Uğur Meleke'den Fenerbahçe-Galatasaray analizi! '65 yıldır böylesi görülmedi' dedi o ismi işaret etti - Sayfa 2

Her iki takım taraftarlarının da sabırsızlandığı maç öncesinde Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke'den dikkat çeken bir analiz geldi.

İşte Meleke'nin Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde kaleme aldığı yazı;

212
Uğur Meleke'den Fenerbahçe-Galatasaray analizi! '65 yıldır böylesi görülmedi' dedi o ismi işaret etti - Sayfa 3

"65 YILDIR BÖYLESİ BİR ORTALAMA YOK"

312
Uğur Meleke'den Fenerbahçe-Galatasaray analizi! '65 yıldır böylesi görülmedi' dedi o ismi işaret etti - Sayfa 4

65 yıllık Süper Lig tarihinde, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın her ikisinin birden bu derbiye maç başına 2,69 gibi fantastik bir puan ortalamasıyla gelmişlikleri yok. Yine 65 yıllık Süper Lig tarihinde iki takımın ilk 32 maçta toplam sadece 10 puan kaybettiği bir başka sezon yok. İlk 16 haftalar itibariyle lig tarihinin en dominant ikilisi bu Fenerbahçe ve bu Galatasaray... Yarın akşam hep birlikte tanıklık edeceğimiz bu tarihi derbinin FÜTZ (fırsatlar, üstünlükler, tehditler ve zayıflıklar) analizini yapmaya çalıştım.

412