Türkiye'ye kar geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi

Kar yağışı bugünden itibaren Türkiye'nin kapısında. Balkanlara gece saatlerinde kar geliyor, devamında ise Ege kıyıları ve İstanbul'a yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Cuma gününden itibaren yağışlı havanın hakim olacağını belirtti.

Türkiye'ye kar geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 1

Türkiye'de barajların %30 seviyesinin altına inmesine sebep olan kurak iklim sona eriyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Cuma gününden itibaren yağışlı havanın hakim olacağını belirtti.

125
Türkiye'ye kar geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 2

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz kıyılarında sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan hava durumu açıklamasında, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin yağış alacağı belirtildi. İşte yurt genelinde beklenen günlük ve haftalık hava durumu...

225
Türkiye'ye kar geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 3

MARMARA VE KARADENİZ'DE SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

325
Türkiye'ye kar geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 4

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

425