'Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir': Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Türkiye'nin nüfus artışındaki yavaşlamayı önlemek için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda, doğum parasının güncellenmesi ve üç çocuklu ailelere en az asgari ücret kadar bakım desteği verilmesi gibi maddeler masaya yatırıldı.

'Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir': Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor - Sayfa 1

Yeni tedbirlerle nüfus artışının teşvik edilmesi hedefleniyor. Çocuk okula başlayana kadar anneye kısmi çalışma hakkı tanınması da planlanan önlemler arasında yer alıyor.
 

110
'Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir': Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor - Sayfa 2

Doğurganlık hızı düşüşte
Türkiye'de 1965'te 7 olan doğurganlık hızının 2023'te 1,51'e inmesi ve Türkiye'nin bu konuda ilk kez OECD ülkeleri ortalamasının altına düşmesi, AK Parti'yi harekete geçirdi. Nüfus artışını artırmak, partinin öncelikli hedefi haline geldi.

210
'Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir': Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor - Sayfa 3

'Tek seferlik maddi yardım etkilemiyor, en başarılı sonuç kamu destekli çocuk bakım hizmetleri'
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye’nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerine bir sunum gerçekleştirdi. 

310
'Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir': Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor - Sayfa 4

 Sunumda, dünyadaki farklı politika setlerine bakıldığında, tek seferlik maddi çocuk teşviklerinin çocuk sahibi olma kararını çok fazla etkilemediği, en başarılı sonuçların kamu destekli çocuk bakım hizmetleri ile alındığı belirtildi.

410