Türkiye deprem haritası: Hangi ilde risk daha büyük? Fay hattı geçen bölgeler nereler?

Bu sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli yaşanan korkunç deprem herkesi alarma geçirdi. Yaşanan vahim sarsıntı sonrası Türkiye'nin deprem haritası en çok araştırılan konular arasına girdi. "Evimin altından fay geçiyor mu?" İşte deprem konusunda en riskli iller listesi...

Türkiye deprem haritası: Hangi ilde risk daha büyük? Fay hattı geçen bölgeler nereler? - Sayfa 1

Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor. Peki, Türkiye deprem bölgeleri nerelerdir? Türkiye deprem risk haritası: Hangi iller deprem bölgesi?

Türkiye deprem haritası: Hangi ilde risk daha büyük? Fay hattı geçen bölgeler nereler? - Sayfa 2

TÜRKİYE'DE 3 BÜYÜK FAY VAR

Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor..

Türkiye deprem haritası: Hangi ilde risk daha büyük? Fay hattı geçen bölgeler nereler? - Sayfa 3

Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renkte olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor. 

E-DEVLET DEPREM TEHLİKE HARİTALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye deprem haritası: Hangi ilde risk daha büyük? Fay hattı geçen bölgeler nereler? - Sayfa 4

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt..