Türkiye'de mutluluğun formülü ortaya çıktı

'Türkiye'de Mutluluk' araştırmasının sonuçlarına göre, vatandaşların yarısı mutluluğun formülünü 'Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi olmak' olarak açıklıyor.<br /> <br />

Türkiye'de mutluluğun formülü ortaya çıktı - Sayfa 1

'Türkiye'de Mutluluk' araştırmasının sonuçlarına göre, vatandaşların yarısı mutluluğun formülünü 'Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi olmak' olarak açıklıyor.

110
Türkiye'de mutluluğun formülü ortaya çıktı - Sayfa 2

Yaş ilerledikçe mutluluk için 'sağlık' öne çıkarken, Türkiye'de erkekler kadınlara göre daha mutsuz olduğunu söylüyor. Türk insanı genç yaşlarda mutluluğu aşka bağlarken, 35 yaşından sonra ise mutluluğun aşkla bağlantısı neredeyse kalmıyor.

210
Türkiye'de mutluluğun formülü ortaya çıktı - Sayfa 3

Erkekler ve gençler para eksikliğini daha fazla hissederken, mutluluğun kaynağının sağlık olduğunu düşünen kadınların oranı erkeklere göre daha yüksek seviyede bulunuyor.

310
Türkiye'de mutluluğun formülü ortaya çıktı - Sayfa 4
EN MUTLU, 25-39 YAŞ ARASINDAKİLER

Araştırmaya göre, halkın yarısı kendini 'mutlu' hissederken, yüzde 40'ı 'Ne mutlu ne mutsuz bir hayatım var' diyor. Yüzde 9'luk kesim 'mutsuz' olduğunu ifade ederken, yaş ilerledikçe 'Mutluluğun temelinde sağlık vardır' diyenlerin oranı yüzde 70'lere kadar çıkıyor.

15 yaş üstü bin 500 kişiyle yapılan araştırma, kadınlar ve erkeklerin neredeyse eşit derecede mutlu hissettiğini gösterirken, erkekler arasında mutsuzluk kadınlara göre 2 puan fazla seviyede bulunuyor.

18-19 yaşındaki gençler arasında kendisini mutsuz olarak tanımlayanlar yüzde 12'de kalırken 'ne mutlu ne de mutsuz' tanımlayanlar 20-24 yaş arası gençlerde yüzde 46 olarak öne çıkıyor. Mutlu olduğunu söyleyenlerin en yüksek olduğu yaş aralığı ise yüzde 55 ile 25-39 arası.
410