Türk tipi korona tedavisi dünyaya rehber olacak!

Hastaların yüzüstü yatırılması ve bazı ilaç kombinleri gibi yöntemlerden oluşan Türkiye'ye özgü korona tedavisi rehber haline getirildi. Bilimsel Araştırmalar Komisyonu'nun hazırladığı rehber DSÖ'ye gönderilecek ve başarılı Türk tipi tedavi tüm dünyayla paylaşılacak.

Türk tipi korona tedavisi dünyaya rehber olacak! - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de korona tedavi yönteminin akademik yayına dönüştürülerek DSÖ'ye gönderileceğini açıklamasının arkasında, "Türk tipi rehber tedavi'nin başarılı sonuçları yatıyor.

Türk tipi korona tedavisi dünyaya rehber olacak! - Sayfa 2

Türkiye'de hastanelerde, diğer ülkelerden farklı uygulanan ve başarılı sonuçlar veren tedavi yöntemi, bakanlığın yeni kurduğu Bilimsel Araştırmalar Komisyonu'nca 'korona tedavi rehberi'ne dönüştürülerek diğer ülkelerle paylaşılacak.

Türk tipi korona tedavisi dünyaya rehber olacak! - Sayfa 3

TÜM ÜLKELER SORUYOR

Hürriyet gazetesinin haberine göre Bakan Koca, daha önce Türkiye'de hastaların hastanede tedavi gördükleri sürede sağlığına kavuşma oranının diğer ülkelerden fazla olduğunu belirterek, bu konuda ABD, Kanada gibi ülkelerden kendilerine sorular yöneltildiğini açıklamıştı. 30 Nisan'da bu konuda kurulan Bilimsel Araştırmalar Komisyonu, Türkiye'de atılan adımları takip edip, dünyayla paylaşılması konusunda çalışmalar yürütüyor.

Türk tipi korona tedavisi dünyaya rehber olacak! - Sayfa 4

NEDİR BU YÖNTEM?

Uzmanlar Sağlık Bakanlığı'nda verdikleri brifinglerde, Türkiye olarak önce Çin'in tedavi yönteminin uygulandığı, hastaların iyileşme oranında beklenen sonucun alınmadığını aktardı. Yapılan değerlendirme toplantılarında, hastaların hemen solunum cihazına bağlanıp, sonradan ilaç tedavisine başlanması yönteminden vazgeçildiği anlatıldı.