Türk kripto para borsası Coinzo kapandı

İzmir’de 2018 yılında kurulan ve günlük 500 milyon liradan fazla işlem hacmine ulaşan kripto para borsası Coinzo, yaptığı açıklamayla faaliyetlerine son verdiğini duyurdu.

Türk kripto para borsası Coinzo kapandı - Sayfa 1

Kapanma kararı alan Türk kripto para borsası Coinzo, yaptığı açıklamayla şirket faaliyetlerine son verdiğini, müşterilerinin Türk Lirası ya da kripto para varlıklarını çekebileceğini duyurdu.

Türk kripto para borsası Coinzo kapandı - Sayfa 2

Türkiye’de büyük ilgi gören kripto paralara yatırım yapmak isteyen vatandaşların bir çoğu kullanım kolaylığı ve muhatap bulma gibi nedenlerle Türk kripto borsalarını tercih ediyor. Bunlardan biri de İzmir’de 2018’de kurulan kripto para borsası Coinzo şirketiydi. Kripto paralara ilginin artmasıyla 500 milyon lira işlem hacmi sınırını aşan şirket sürpriz bir şekilde faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Türk kripto para borsası Coinzo kapandı - Sayfa 3

Coinzo'dan yapılan açıklamada "Coinzo Teknoloji A.Ş. olarak 2018 yılından beri faaliyet içinde olduğumuz dijital varlık servis sağlayıcı (kripto para platformu) hizmetimizi sonlandırma kararı aldık" denildi.

Türk kripto para borsası Coinzo kapandı - Sayfa 4

SİTE 6 AY AÇIK KALACAK

Site, 6 ay boyunca erişime açık kalacak ve bu süre içinde müşteriler varlıklarını çekebilecek.

Şirketten yapılan açıklama şöyle: "Kullanıcılarımız bu süreç içerisinde TRY ve kripto para bakiyelerini çekebilecek, alım/satım işlemleri hariç tüm özellikleri kullanabileceklerdir.