Türk halkı depremzede çocuklara kucak açtı; Koruyucu aile başvuru şartları nelerdir? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem sonrası 10 ilimizde büyük bir yıkım yaşandı. Kimi çocukların ailesine henüz ulaşılamazken, kimileri ise anne ve babasını kaybetti. Bakanlık korunma ve bakım ihtiyacı ortaya çıkan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin başvuru yapabileceğini açıkladı. Merhametiyle bir kez daha göz yaşartan Türk halkı depremzede çocuklar için koruyucu aile başvuru detaylarını araştırıyor. İşte merak edilenler ve koruyucu aile başvuru şartları..

Türk halkı depremzede çocuklara kucak açtı; Koruyucu aile başvuru şartları nelerdir? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir? - Sayfa 1

Yaşanılan acı depremin ardından dünyanın birçok yerinden Türkiye'nin depremden etkilenen bölgelerine yardım sürüyor.  Enkaz altından kurtarılan ve ailesini kaybeden çocukların ise tedavileri Ankara ile İstanbul hastanelerinde devam ederken, e devlet depremzede koruyucu aile başvurusu nasıl yapılır? sorusu araştırılıyor. 

110
Türk halkı depremzede çocuklara kucak açtı; Koruyucu aile başvuru şartları nelerdir? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir? - Sayfa 2

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından korunma ve bakım ihtiyacı ortaya çıkan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin izleyeceği sürece ilişkin açıklama yaptı.

210
Türk halkı depremzede çocuklara kucak açtı; Koruyucu aile başvuru şartları nelerdir? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir? - Sayfa 3

 Aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak Bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı ifade edilen açıklamada, çocukların güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Peki, koruyucu aile nedir, aranan şartlar neler?, e devlet koruyucu aile başvurusu nasıl yapılır? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir?

310
Türk halkı depremzede çocuklara kucak açtı; Koruyucu aile başvuru şartları nelerdir? Koruyucu aile ve evlat edinme arasındaki fark nedir? - Sayfa 4

KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR?

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz."

410