Türk Eğitim Derneği: Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli

Eğitim sürecinin hasar gördüğüne dikkat çeken Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Pehlivanoğlu, “Tüm paydaşlar süreçten koptu. Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli, ağustos başında tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlanmalı. Uzaktan öğretimin telafisi uzaktan olamaz” dedi.

Türk Eğitim Derneği: Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli - Sayfa 1

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Artık karne bir yeterlilik belgesi değil formalitedir. Tüm paydaşlar süreçten koptuğu ve okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında okullar kapatılmalı, ağustos ayı başında tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlanmalıdır. Uzaktan öğretimin telafisi uzaktan olamaz” dedi. 

115
Türk Eğitim Derneği: Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli - Sayfa 2

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre, derneğin düşünce kuruluşu TEDMEM’in hazırladığı 'Türkiye’nin Telafi Eğitimi Yol Haritası' başlıklı raporda, kayıpların telafisinin yapılmamasının, çocukların ve ülkenin geleceğine gölge düşürme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekilerek 'Mevcut durum' şöyle anlatıldı: 

215
Türk Eğitim Derneği: Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli - Sayfa 3

Öğrencilerimizin eşit koşullarda nitelikli uzaktan eğitime erişmeleri mümkün olmamış; eğitim sisteminde var olan eşitsizlikler derinleşmiştir.

315
Türk Eğitim Derneği: Okullar tamamen açılamayacağı için haziran başında tatil edilmeli - Sayfa 4

Öğrenme kayıpları ciddi boyutlara ulaşmış, çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimleri sekteye uğramıştır.

415