Tunceli'nin bir yanı bahar bir yanı kış

Tunceli'de, aralarında 60 kilometre olmasına rağmen 2 ilçede 2 farklı mevsim yaşanıyor. Pertek ilçesinde badem ağaçları çiçek açarken, Ovacık ilçesinde ise kar, yarım metreyi aştı.

Tunceli'nin bir yanı bahar bir yanı kış - Sayfa 1

Tunceli'de aralarında 60 kilometre olmasına rağmen Pertek ilçesinde bahar, Ovacık ilçesinde ise kış yaşanıyor. Keban Baraj Gölü'nün kıyısında olan Pertek ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla badem ağaçları çiçek açtı. 

115
Tunceli'nin bir yanı bahar bir yanı kış - Sayfa 2

Yeşile bürünen buğday tarlalarıyla badem ağaçlarının pembe rengi bütünleştiği ilçede halk güneşli havanın ve manzaranın keyfini çıkartırken, kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu Ovacık ilçesinde yaşayanlar ise kapılarının önünde biriken karları temizlemeye çalıştı.  

215
Tunceli'nin bir yanı bahar bir yanı kış - Sayfa 3

AYNI GÜN İKİ FARKLI MEVSİM

Pertek ilçesinde yaşayan Mesut Doğan, güneşli havanın keyfini çıkardıklarını belirterek, "İlçemize bahar geldi ve badem ağaçları çiçek açmaya başladı. 

315
Tunceli'nin bir yanı bahar bir yanı kış - Sayfa 4

Birkaç gündür ilçede yeşil tonları ağırlıklı. Ovacık'ta arkadaşlarımız var görüşüyoruz ve orada halan yoğun kar olduğunu ve havanın çok soğuk olduğunu söylüyorlar ama bizim burada havalar çok sıcak mont giyme ihtiyacı bile duymuyoruz. İlde iki farklı mevsim var, bir tarafta kış bir tarafta ise bahar mevsimi yaşanıyor" dedi.

415