Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14-20 Mart tarihli hava tahmin raporunu yayımladı. MGM tarafindan bugün yapılan değerlendirmede dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Deprem bölgesinde ise yağışlar devam edecek.

Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

114
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı Akdeniz'de yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Sabah saatlerinde Konya çevrelerinde sis ve pus olayı bekleniyor.

214
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı - Sayfa 3

DÖRT İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
 Meteoroloji, Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde bugün öğleden sonra beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde 'turuncu kod' uyarısı yaptı. AFAD tarafından da kentte oturanların cep telefonuna uyarı mesajı gönderildi. Muğla, Isparta ve Burdur için de sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı geldi.

314
Tüm yurtta yağışlı hava hakim; Dört il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı - Sayfa 4

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

414