TOKİ sosyal konut projesinde doğru bilinen yanlışlar açıklandı

TOKİ Sosyal Konut Projesine ilgi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde TOKİ "dolandırıcılık" uyarısı yaparak vatandaşları uyarmıştı. Şimdi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "İlk Evim İlk İş Yerim Projesine Dair 10 Doğru 10 Yanlış" başlıklı bir bilgilendirme yazısı paylaştı. İşte detaylar...

TOKİ sosyal konut projesinde doğru bilinen yanlışlar açıklandı - Sayfa 1

TOKİ sosyal konut projesine başvurular tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesiyle ilgili kamuoyunda yanlış olarak ifade edilen ve bilgi kirliliğine yol açan doğru bilinen yanlışları tek tek açıkladı.

113
TOKİ sosyal konut projesinde doğru bilinen yanlışlar açıklandı - Sayfa 2

Bakanlık, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili “10 DOĞRU 10 YANLIŞ İLE SOSYAL KONUT PROJESİ GERÇEKLERİ” başlığı altında bir paylaşımda bulundu.

213
TOKİ sosyal konut projesinde doğru bilinen yanlışlar açıklandı - Sayfa 3

Bakanlığın resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair önemli bilgiler “10 Doğru 10 Yanlış ile Sosyal Konut Projesi Gerçekleri” başlığıyla maddeler halinde paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

313
TOKİ sosyal konut projesinde doğru bilinen yanlışlar açıklandı - Sayfa 4

"10 DOĞRU 10 YANLIŞ İLE SOSYAL KONUT PROJESİ GERÇEKLERİ"

1. İlk Evim İlk İş Yerim projesine başvuruda toplanan başvuru ücreti iade edilmeyecek. YANLIŞ

*DOĞRUSU: Kurada adı çıkmayan vatandaşlar, kuradan 5 gün sonra Ziraat Bankası şubesine giderek, yatırdıkları başvuru ücretinin iadesini alabilir.

413