Terörden arındırılan Amanoslar'da buzlu suda yüzüp, karla kaplı alanlarda koşuyor

Hatay'da terörden arındırılan bölgede spor yapan Ata Koşar (43), 2 bin rakımlık Amanos Dağları'nda, karla kaplı dağlarda koşu yapıyor ve dağlardan akan soğuk sularda yüzüyor. Dağın zirvesinde yamaç paraşütü de yapan Koşar, bütün sporları huzurlu ve güvenli bir şekilde yaptığını söyledi. Eksi 4 derecedeki buzları kırıp suya giren Koşar'ın sosyal medyada paylaştığı videoları, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Terörden arındırılan Amanoslar'da buzlu suda yüzüp, karla kaplı alanlarda koşuyor - Sayfa 1

Hatay’ın Antakya ilçesinde spor ve sağlıklı yaşam merkezi işletmeciliği yapan, beden eğitimi öğretmenliği mezunu Ata Koşar, terörden arındırılmış Amanos Dağları'nın zirvesinde, eşsiz manzarada spor yapıyor. Eksi 4 derecedeki suya giren Koşar'ın sosyal medyada paylaştığı videoları, ilgi çekiyor.

114
Terörden arındırılan Amanoslar'da buzlu suda yüzüp, karla kaplı alanlarda koşuyor - Sayfa 2

'SPORLARIMI, GÜVENLE VE HUZURLU YAPIYORUM'

Hayatını sporla kazandığını ve bir doğa aşığı olduğunu söyleyen Koşar, "Egzersizlerimi doğada yapıyorum, doğa gezileri düzenliyorum. Akademik olarak zaten beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum, bütün yaşam algım, bütün hayatım spor üzerine kurulmuş. 

214
Terörden arındırılan Amanoslar'da buzlu suda yüzüp, karla kaplı alanlarda koşuyor - Sayfa 3

Bulunduğum bölgede Amanos Dağları var ve bütün sporlarımı Amanos Dağları üzerinde icra ediyorum. Amanos’un buzlu sularına giriyorum, dağdan gelen soğuk sularda yüzüyorum. Dağ zirvesinden yamaç paraşütü ile uçuyorum. Çok güvenli bir bölge, çok huzurlu bir şekilde doğadaki bütün aktivitelerimi huzur içinde gerçekleştiriyorum. Sporu her alanda Amanoslar'da son derece güvenli bir şekilde icra etmeye devam edeceğim" dedi.

314
Terörden arındırılan Amanoslar'da buzlu suda yüzüp, karla kaplı alanlarda koşuyor - Sayfa 4

DAĞIN ZİRVESİNDE, BUZLU SUYUN İÇİNDE 15 DAKİKA KALABİLİYOR

Sporun kendisi için bir yaşam şekli olduğunu ifade eden Koşar, çocukluğundan bu yana değişik branşlarda sporlar yaptığını dile getirerek, şunları söyledi: 

414