Terkos Gölü'nün kenarındaki kaçak yapılar yıkılıyor

Arnavutköy'de içme suyu havzasındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı. Toplamda 150'nin üzerinde kaçak yapı ile ilgili İSKİ'nin yıkım kararı almasıyla, Terkos Gölü'nün kenarında bulunan Balaban Mahallesi'ndeki kaçak yapıların geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yıkılmasına başlandı.

Terkos Gölü'nün kenarındaki kaçak yapılar yıkılıyor - Sayfa 1

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan önemli havzalardan biri olan Terkos Gölü'nün mutlak ve kısa koruma alanlarında yapılan kaçak yapılar bu sabah erken saatlerde yıkılmaya başlandı. 

110
Terkos Gölü'nün kenarındaki kaçak yapılar yıkılıyor - Sayfa 2

Arnavutköy Balaban Mahallesi'nde Terkos Gölü'nün çevresinde mutlak ve kısa koruma alanlarında yapılan konteyner, prefabrik ve betonarme yapıların yıkımı gerçekleştiriliyor. 

210
Terkos Gölü'nün kenarındaki kaçak yapılar yıkılıyor - Sayfa 3

Su havzalarını korumaya yönelik 2006 yılından sonra yapılan, kimisi imar barışından faydalanmış, kimisi yapı kayıt belgesi almış olan tüm binalarla ilgili kesin yıkım kararı alındı.

310
Terkos Gölü'nün kenarındaki kaçak yapılar yıkılıyor - Sayfa 4

İçme suyu havzalarının korunması için havzalardaki denetim ve yıkım çalışmalarını sürdüren İSKİ, Terkos Gölü'nün çevresindeki yaklaşık 150 yapı sahibine yıkım kararlarını tebliğ etmişti. 100'e yakın yapı sahibinin mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı Balaban'da 60 yapının yıkım işlemine bugün başlandı. 

410