Tel Abyad’da kano festivali heyecanı

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad kentinde ilk kez Durağan Su Kano Festivali düzenlendi. Ayn Arus Göleti'nde gerçekleştirilen ve onlarca sporcunun kanoları ile renkli görüntüler oluşturduğu festivali, Suriyeli yüzlerce çocuk heyecanla izledi.

Tel Abyad’da kano festivali heyecanı - Sayfa 1

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad kenti, 9 Ekim 2019'da TSK ile Suriye Milli Ordusu'nca düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırıldı. Bölgenin güvenli hale getirilmesinin ardından terör örgütünün baskısı nedeniyle zorunlu göç eden binlerce kişi evlerine yeniden döndü. 

113
Tel Abyad’da kano festivali heyecanı - Sayfa 2

Türkiye’nin desteğiyle altyapısı yenilenen ve kamu hizmetlerinin verilmesine başlanmasıyla Tel Abyad’da hayat normale döndü ve binlerce Suriyeli yıllarca ayrı kaldıkları topraklarında güven içerisinde yaşamaya başladı.

213
Tel Abyad’da kano festivali heyecanı - Sayfa 3

Eğitim ve sağlık altyapısı yenilenen Tel Abyad’da, özellikle çocuk ve gençlerin iç savaş ve terör örgütünün baskısı nedeniyle üzerinde oluşan psikolojilerinin düzelmesi için sportif aktivitelere de ağırlık verildi. Tel Abyad ve kırsalındaki bölgelerde spor sahaları ve salonları yapılarak çocuk ve gençler vakitlerini sporla değerlendirdi.

313
Tel Abyad’da kano festivali heyecanı - Sayfa 4

İLK KEZ KANO FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Tel Abyad ilçe merkezine yakın noktadaki Ayn Arus Beldesi'nde bulunan Ayn Arus Göleti'nde düzenlenen Durağan Su Kano Festivali'ne Şanlıurfa’dan 25, Tel Abyad’dan ise 10 sporcu katıldı. 35 sporcunun gölette kanoları ile kıyasıya mücadele ettiği yarışmayı, gölet kıyısında toplanan çoğunluğu çocuk yüzlerce kişi de heyecan ve meraklı gözlerle izledi. Çocukların sevincine törene katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile protokol üyeleri de ortak oldu.

413