Yeni Switch modelinden ilk sızıntı geldi, eski oyunları da destekleyecek

Birçok kişinin kafasında aynı soru var. Nintendo Switch 2 eski oyunları destekleyecek mi? Yeni sızıntılara göre, Nintendo Switch 2, önceki konsol oyunlarıyla tam uyumlu olacak. Bu özellik, oyun severler için büyük bir avantaj olarak görülüyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Yeni Switch modelinden ilk sızıntı geldi, eski oyunları da destekleyecek

Yeni nesil konsol devrimleri her zaman, eski oyunlarla uyumluluk gibi soruları beraberinde getirir. Bazı konsollar geniş oyun kütüphanesinden herhangi bir oyunu oynamanıza izin verirken, diğerleri daha kısıtlayıcı olabiliyor. Eğer Nintendo Switch oyunlarınızın yeni çıkacak Switch 2'de çalışıp çalışmayacağı konusunda endişeleniyorsanız, size iyi haberlerimiz var; son sızıntılar, oyunlarınızın yeni konsolda sorunsuz çalışacağını işaret ediyor.

Çin'deki bir haber sitesinden edindiğimiz bilgilere göre, Switch 2 ile ilgili bazı bilgileri paylaşmış. Daha önceki sızıntılarda öğrendiğimiz üzere, Switch 2'nin kontrol cihazları daha büyük ve manyetik olacak. Ancak, haberin içinde geçen küçük bir detay dikkat çekiyor: Switch 2'nin kart yuvası, Switch 1 fiziksel kartuşları ile geriye dönük uyumlu olacak!

Yeni Switch modelinden ilk sızıntı geldi, eski oyunları da destekleyecek

Yeni nesil kartuşlar, ilk nesil konsollarla uyumlu olmayacak. Yani, fiziksel bir Switch kartuşunu Switch 2'de oynamak istiyorsanız, bu mümkün olacak. Ancak tersini, yani bir Switch 2 kartuşunu eski Switch'te kullanmak mümkün olmayacak; çünkü Switch 2 muhtemelen daha güçlü olacak ve eski Switch, yeni oyunları çalıştıracak donanıma sahip olmayacak.

Maalesef haber, Nintendo'nun eShop'tan yapılan alışverişleri nasıl ele alacağına dair detaylar vermiyor. Ancak Switch 2'nin Switch oyunlarını çalıştıracak tüm donanıma sahip olacağını düşündüğümüzde, eShop'tan oyunlarınızı yeniden indirip, diğer oyunlar gibi oynamanın zor olmayacağını tahmin ediyoruz. Her halükarda, Switch oyunlarına sahip olan ve yeni konsol çıkmadan önce oyunlarını oynamaya devam etmek isteyenler için bu, iyi bir haber. Zaten Türkiye’de yaşıyorsanız ve kırılmamış bir Nintendo Switch kullanıyorsanız, muhtemelen oynamadığınız çok fazla oyun olacağından Switch 2’yi almak istemeyeceksinizdir. Nedeni çok açık orijinal Nintendo Switch oyunlarının fiyatı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER