Threads yeni özelliğiyle Twitter'ı gölgede bırakacak, sır ortaya çıktı

Threads kullanıcıları yakında zaman çizelgelerini temizlemenin yeni bir yolunu bulabilir. Adam Mosseri, uygulamanın, bireysel gönderileri manuel olarak arşivlemek veya belirli bir süre sonra gönderileri otomatik olarak gizlemek için kullanılabilecek yeni bir arşiv özelliğini test ettiğini söyledi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Threads yeni özelliğiyle Twitter'ı gölgede bırakacak, sır ortaya çıktı

Instagram'da olduğu gibi, bir gönderiyi Threads'de arşivlemek onu genel görünümden gizleyecek ancak gönderi orijinal yazarın görüntülemesine veya geri almasına açık olacaktır. Instagram başkanı, özelliğin başlangıçta "az sayıda kişinin" kullanımına sunulacağını söyledi. Mosseri, isteğe bağlı olmasına rağmen, hizmetteki tüm görevlerin geçici olmasını tercih ettiğini gizlemiyor. Şubat ayındaki bir gönderisinde "Sanırım bir ay kadar sonra Threads'deki gönderileri otomatik olarak arşivlemeye geçmeliyiz" diye yazmıştı.

Ancak önceki gönderiyle paylaşılan bir ankette, Threads kullanıcıları ezici bir çoğunlukla, gönderilerinin otomatik olarak genel görünümden gizlenmesini "asla" istemeyeceklerini söyledi.

Threads yeni özelliğiyle Twitter'ı gölgede bırakacak, sır ortaya çıktı

Mosseri, son güncellemesinde "yankılanan geri bildirimin bunu varsayılan hale getirmek olmadığını", dolayısıyla şirketin başlamak için "bir seçenek olarak" arşivlemeyi deneyeceğini belirtti.

Eski gönderileri arşivlemek Instagram'da popüler olsa da bu özellik Threads'te biraz daha tartışmalı olabilir. Hizmet büyüdükçe ve gerçek zamanlı bilgilere yönelik daha fazla özellik ekledikçe, otomatik olarak arşivlenen gönderiler geri dönüp bir güncellemenin orijinal kaynağına tekrar bakmayı zorlaştırabilir. (Örneğin Mosseri tüm eski gönderilerini otomatik olarak arşivleseydi, platformda sıklıkla herkese açık olarak paylaştığı Threads hakkındaki gelişen düşüncelerini takip etmek çok daha zor olurdu.) Aynı zamanda gönderilerin geçici olmasına izin vermek genellikle kullanıcıları daha sık paylaşım yapmaya teşvik eder; bu da Threads'in sürekli büyümesi açısından daha da önemli.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER