Steam'den oyun severlere bir darbe daha, neyse ki Epic Games Store var

Valve, Steam'in geri ödeme politikasındaki, oyuncuların bir oyunu resmi çıkış tarihinden önce bitirmelerine ve paralarını geri almalarına olanak tanıyan bir boşluğu kapattı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Steam'den oyun severlere bir darbe daha, neyse ki Epic Games Store var

Şirketin uzun zamandır, 14 gün içinde iki saatten fazla oynamadıkları sürece kullanıcıların hiçbir soru sormadan oyunu iade edebilecekleri bir politikası vardı. Şimdiye kadar geri ödeme politikası, erken erişim veya gelişmiş erişimdeki oyunlar için çok daha esnekti ancak Valve bunu daha başlamadan bitirdi.

Valve'ın güncellenmiş politikasına göre "Steam'den bir oyunu çıkış tarihinden önce satın aldığınızda, geri ödemeler için iki saatlik oynama süresi sınırı geçerli olacak (beta testi hariç) ancak geri ödemeler için 14 günlük süre çıkış tarihine kadar başlamayacaktır. Örneğin, Erken Erişim veya Gelişmiş Erişim'de olan bir oyunu satın alırsanız, herhangi bir oynama süresi iki saatlik iade sınırına dahil edilecektir. Oynanamayan bir oyunu çıkış tarihinden önce satın alırsanız, bu oyunun yayınlanmasından önce herhangi bir zamanda geri ödeme yapılacaktır ve standart 14 günlük/iki saatlik iade süresi, oyunun çıkış tarihinden itibaren geçerli olacaktır."

Steam'den oyun severlere bir darbe daha, neyse ki Epic Games Store var

Erken erişim, oyuncuların oyunun tamamlanmamış bir sürümünü denemesine olanak tanıyor. Bu, geliştiricilerin oyunculardan geri bildirim alabilmeleri ve bunu resmi sürümden önce pazarlama kampanyasını hızlandırmadan önce projelerini geliştirmek için kullanabilmeleri açısından faydalı. Supergiant bu stratejiyi Hades'te muazzam bir başarı elde etmek için kullanmıştı (ve belki de bu numarayı devam filminde tekrarlamayı planlıyor). Ancak bir oyun yıllarca erken erişimde kalabiliyor. Önceki politikaya göre, oyuncular erken erişim oyununa saatlerce vakit ayırabilir ve yine de Steam'den para iadesi talep edebilirdi.

Gelişmiş erişime gelince, bu, bir oyunun tam sürümünün piyasaya sürülmesinden önce oynanması ile ilgili. Yayıncıların, oyuncuların birkaç gün erken oyuna başlamalarına olanak tanıyan bir oyunun lüks sürümünü satması oldukça yaygın. Ancak Steam, standart sürüm herkesin kullanımına sunulmadan önce birisinin gelişmiş erişimde bir oyunu bitirmesini ve parasını geri almasını mümkün kılıyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER