Sony PS5 Pro'ya yeni nesil konsol muamelesi yapıyor, konsola özel oyun baskısı

Sony'nin, oyun geliştiricilerden PlayStation 5 Pro'nun artırılmış grafik kalitesinden faydalanmalarını istediği bildiriliyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Sony PS5 Pro'ya yeni nesil konsol muamelesi yapıyor, konsola özel oyun baskısı

Verge'e göre, Sony'nin üst düzey PlayStation 5 modeli için oyunlarda özel bir grafik modu oluşturmalarını talep ettiği söyleniyor. Bu model, Sony'nin yeni PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) teknolojisiyle 4K çözünürlüğe kadar yükseltme yaparak 60fps ve ışın izleme özelliklerini birleştiriyor.

Bu modu sunan oyunların PS5 Pro "Geliştirilmiş" etiketi taşıdığı belirtiliyor. Ancak, 30fps ile çalışan bazı oyunlar için de bu etiketin kullanılabileceği ifade ediliyor. Sabit çözünürlüğe sahip oyunların, geliştiriciler PS5 Pro'da hedef çözünürlüğü artırdıkça bu etiketi taşıyabileceği, değişken çözünürlüklü oyunların ise maksimum hedef çözünürlüklerini artırmaları durumunda etiketi alabileceği belirtiliyor.

Bu, PS5 Pro'da daha yüksek maksimum çözünürlüğe sahip bir oyunun, temel PS5 modelinde daha düşük çözünürlükle "Geliştirilmiş" etiketini alabileceği anlamına gelebilir. Işın izleme özelliğini etkinleştirip çözünürlük veya kare hızını artırmamak bile etiket için yeterli olabiliyor.

Sony PS5 Pro'ya yeni nesil konsol muamelesi yapıyor, konsola özel oyun baskısı

Ancak, yalnızca daha stabil bir kare hızında çalışan veya maksimum çözünürlüğü artırmayan değişken çözünürlüklü oyunlar bu etiketi alamıyor. Örneğin, temel PS5'te 1080p'den 1440p'ye değişen bir çözünürlüğe sahip bir oyun, 1280p'den 1440p'ye çözünürlük aralığına sahipse etiketi alamaz. Bu, minimum değişken çözünürlüğün artmasına rağmen maksimumun aynı kalması nedeniyle oluyor.

Bu modu kullanmak isteyen geliştiricilerin oyunlarını Sony'nin SDK'sına güncellemeleri gerekiyor, ancak güncellenmeyen bazı oyunlar PS5 Pro'da yine de daha iyi performans sergileyebiliyor. "Ultra boost" modu, kare hızlarını ve çözünürlükleri iyileştirmede yardımcı oluyor. Ancak, sabit çözünürlüklü ve grafik ayarlarına sahip birçok yama uygulanmamış oyun bu modla iyileşme görmeyebiliyor.

Sony bu raporlara henüz yanıt vermedi veya PS5 Pro'yu resmi olarak duyurmadı, ancak söylentilere göre konsol bu yıl içinde piyasaya sürülebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER