Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek ilk telefon belli oldu, üstelik fiyatı da uygun

Yeni iQOO 13 serisi, güçlü Snapdragon 8 Gen 4 SoC, iyileştirilmiş pil ömrü ve daha hızlı şarj özellikleriyle dikkat çekiyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek ilk telefon belli oldu, üstelik fiyatı da uygun

iQOO'nun Çin'de Kasım 2023'te piyasaya sürdüğü iQOO 12 serisi büyük ilgi gördükten sonra, şirket bu seriyi Aralık ayında Hindistan'da Snapdragon 8 Gen 3 yongasıyla güçlendirilmiş olarak sunmuştu. Bu hamle, iQOO 12'yi Hindistan'da bu teknolojiye sahip ilk telefon yapmıştı.

Artık gözler, serinin ardılı olan iQOO 13 üzerinde. Duyumcu kaynaklardan sızan bilgilere göre, iQOO 13 serisi standart ve Pro olmak üzere iki modelle gelecek. Standart model 1.5K çözünürlüklü düz bir ekranla, Pro model ise daha yüksek 2K çözünürlüğe sahip kavisli bir ekranla donatılacak. Her iki modelin de ekranları Samsung ve yerel Çin ekran üreticilerinden temin edilecek.

Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek ilk telefon belli oldu, üstelik fiyatı da uygun

iQOO 12 serisi ile benzer ekran özelliklerine sahip olacak olan iQOO 13, özellikle yonga seti konusunda dikkat çekici bir gelişme sunuyor. Seri, özelleştirilmiş Oryon CPU çekirdekleri ve gelişmiş bir yapay zeka işlem birimi içeren yeni Snapdragon 8 Gen 4 yonga setiyle çalışacak. Batarya kapasitesi ve şarj hızında da önemli iyileştirmeler bekleniyor. Ancak kesin batarya boyutu ve şarj hızı hakkında henüz detaylı bilgiler mevcut değil.

Şu an için iQOO 13 serisinin piyasaya sürülme tarihi hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Snapdragon 8 Gen 4'ün Ekim 2024'te tanıtılması bekleniyor, bu nedenle iQOO 13'ün bu tarihten önce piyasaya sürülmesi olası görünmüyor. iQOO'nun bu yeni serisi, öncekilerde olduğu gibi teknoloji meraklılarının ilgisini çekecek gibi duruyor. Telefonun fiyatının ise 600 dolar olacağı belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER