Reklam işinin suyu çıktı, hem binlerce TL ödeyeceğiz, hem de reklam izleyeceğiz

Eskiden Windows 11'in perakende sürümüne para ödeyip reklamsız olmasını bekleyebilirdiniz ancak görünüşe göre o günler artık sona erdi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Reklam işinin suyu çıktı, hem binlerce TL ödeyeceğiz, hem de reklam izleyeceğiz

Windows 11'in en son güncellemesi (KB5036980) bu hafta çıkıyor ve işletim sisteminin en sık kullanılan kısımlarından biri olan Başlat Menüsü'nün "önerilenler" bölümünde uygulamalara yönelik reklamlar içeriyor.

Sürüm notlarına göre "Başlat menüsünün Önerilen bölümünde bazı Microsoft Store uygulamaları gösterilecek”. Bu uygulamalar küçük bir grup geliştiriciden geliyor.

Uygulama önerileri varsayılan olarak etkin ancak neyse ki güncellemeyi yüklediyseniz daha önceki “kusursuz” Windows deneyiminizi geri yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar'a gidin ve Kişiselleştirme > Başlangıç'ı seçin ve "İpuçları, uygulama tanıtımları ve daha fazlası için önerileri göster" seçeneğini "kapalı" konumuna getirin.

Reklam işinin suyu çıktı, hem binlerce TL ödeyeceğiz, hem de reklam izleyeceğiz

Yeni "özellik" Insider beta olarak göründükten birkaç hafta sonra geliyor ve Microsoft'un istediği zaman işleri ne kadar hızlı uygulayabildiğini gösteriyor. Insider programının tasarlandığı türden kullanıcı geri bildirimlerini almak için kesinlikle yeterli zaman değildi.

Windows 11'in Home sürümü için 139 dolardan başladığı göz önüne alındığında, güncellemenin müşterileri yanlış yola sürüklemesi kaçınılmaz. Bunu kaldırmak büyük bir olay olmasa da, insanlara OEM Windows kurulumlarından bloatware'i çıkarmak için harcadıkları gereksiz zamanı da hatırlatabilir. Microsoft daha önce Windows 11 Dosya Gezgini'nde reklamları test etmişti ancak denemeyi kısa bir süre sonra sonlandırmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER