Öğrencilere müjde! 4 gün okul 3 gün tatil devri başlıyor!

Öğrencilerin uzun zamandır beklediği bir rüya sonunda gerçek oluyor. İşte detaylar!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Öğrencilere müjde! 4 gün okul 3 gün tatil devri başlıyor!

Türkiye'de hem çalışma hayatında hem de eğitim hayatında köklü değişimler bizleri bekliyor. Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda bir Türk şirketi, haftada 4 gün çalışmayı denemiş ve sonuçların oldukça parlak olduğu bilgisini paylaşmıştı. Şirketin kendi içerisinde ortaya koyduğu raporlara göre haftada 5 yerine 4 gün çalışma döneminde çalışanların performansı artmış ve verimlilik yükselmişti. Bu da yakın bir zaman içerisinde çalışma hayatında radikal değişimlerin yaşanabileceğini bizlere göstermişti.

Öğrencilere müjde! 4 gün okul 3 gün tatil devri başlıyor!

Şimdi ise aynı durumun eğitim hayatında olup olmayacağı tartışma konusu. Gündeme gelen detaylara göre aynı şekilde 4 gün eğitime geçilmesi, öğrencilerin başarısını arttırabilir. Ayrıca çocuklar en verimli çağında kendilerine daha fazla vakit ayırabilir ve bu da onların kişisel gelişimini destekleyebilir. Tüm bu detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ciddi şekilde değerlendirilirken, sürecin ne şekilde sonuçlanacağı merak ediliyor.

Ancak şunu söylemek gerekir ki 4 günlük eğitim ve öğretim sistemine geçilmesi bugünden yarına olabilecek bir şey değil. Bunun için ciddi bir çalışma yapılması ve de bu kararın bakanlık tarafından alınması gerekiyor. Eğitim bir özel sektör olmadığına göre bunun uzun bir süreci gerektirdiğini söylememiz yanlış olmaz. Ancak yine de 4 gün okul sistemine geçilmesinin konuşulması bile umut verici.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER