iPhone 16 tasarımı tamamen sızdırıldı, ufak bir değişiklikle geliyor

Apple'ın iPhone 16 serisi için sızdırılan kılıf tasarımları, cihazlarda "kamera düğmesi" olacağğına işaret ediyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların fotoğraf ve video çekimlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 16 tasarımı tamamen sızdırıldı, ufak bir değişiklikle geliyor

Son dönemde sosyal medyada paylaşılan bazı görseller, teknoloji meraklılarının dikkatini çekti. Bu görseller, üçüncü parti bir iPhone 16 Pro kılıfını ve bu kılıfın sağ tarafında, dedikodulara göre yeni bir "kamera düğmesi" yer alacağına işaret eden özel bir kesime yer veriyordu. Bu yeni düğmenin, fotoğraf ve video fonksiyonlarını tam anlamıyla kontrol etmeyi sağlaması bekleniyor. Henüz bu kılıf üreticisinin kesin bilgilere mi yoksa sadece piyasadaki söylentilere mi dayandığı bilinmiyor; ancak bu sızıntı, Apple'ın tüm iPhone 16 modellerine özel bir kamera düğmesi ekleyeceğine dair daha önceden var olan raporlarla örtüşüyor.

Bahsedilen "çekim düğmesi", kullanıcıların fotoğraf ve video işlevlerini daha sezgisel bir şekilde kontrol etmelerine olanak tanıyacak bir yenilik olarak öne çıkıyor. Kullanıcıların sol ve sağa kaydırarak zum yapabilmesi, dokunarak odaklanması ve kayda başlamak için sıkıca basabilmesi gibi özelliklerle donatılması planlanıyor. Düğmenin tasarımının, telefonun gövdesiyle aynı hizada olması ve bu yüzden kılıfta bir kesime ihtiyaç duyması bekleniyor.

iPhone 16 tasarımı tamamen sızdırıldı, ufak bir değişiklikle geliyor

Yeni düğmenin yerleşimi, özellikle yatay video kaydı yapılırken ergonomik bir avantaj sunabilir. Çekim düğmesinin üst kenara konumlandırılması, mevcut ses düğmesi yöntemine kıyasla daha kullanışlı bir deklanşör serbest bırakma sağlayabilir. Bu düğmenin eklenmesi, ABD'deki iPhone 16 modelleri için hafif bir tasarım değişikliği gerektirebilir. Milimetre dalga 5G anten açıklığı, telefonun alt sol tarafına, ses düğmelerinin altına taşınabilir. Bu durum, iPhone 12'den bu yana yalnızca sub-6 GHz bantlarına dayanan diğer bölgelerdeki modelleri etkilemeyecek.

iPhone 16 tasarımı tamamen sızdırıldı, ufak bir değişiklikle geliyor - Resim : 1

Apple'ın Eylül ayında iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, bu sızıntılar potansiyel tasarım değişiklikleri ve yeni özellikler hakkında ipuçları sunuyor. Elbette, bu bilgilerin henüz kesinleşmediğini ve spekülasyon olabileceğini unutmamak gerekiyor, ancak teknoloji dünyasında heyecan verici gelişmelerin yaşandığı aşikar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER