iOS'un popüler özelliği Android'e geliyor, hem de çok daha iyi bir şekilde

Google Maps'in Android versiyonuna, gizlenmiş kodlar sayesinde yeni bir uydu özelliği eklendi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iOS'un popüler özelliği Android'e geliyor, hem de çok daha iyi bir şekilde

Google Haritalar'ın Android beta sürümü 11.125'te bulunan yeni kod dizileri, uygulamanın yakında uydudan konum güncellemesi yapabilme özelliği kazanabileceğini gösteriyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar günlük beş kez ve her 15 dakikada bir konumlarını güncelleyebilecek. Özellikle cep telefonu kapsama alanı olmayan bölgelerde bu özellik oldukça işlevsel olabilir. Ancak, uydudan alınan bu konum bilgisi ile navigasyon yapılamayacak. Bununla birlikte, konum paylaşımı uydudan yapılabilecek.

Bu yeni özellik, internet bağlantısı zayıf olan veya kesilen durumlarda çevrimdışı haritaların devreye girmesiyle kullanıcıların yine de varış noktalarına ulaşmalarını sağlayacak.

iOS'un popüler özelliği Android'e geliyor, hem de çok daha iyi bir şekilde

Çevrimdışı harita kullanımını etkinleştirmek için Android telefon veya tabletinizde Google Haritalar uygulamasını açın, internete bağlı olduğunuzdan ve Google Haritalar'a giriş yaptığınızdan emin olun. Ardından istediğiniz bir yer (örneğin San Francisco) aratın, yerin adına veya adresine tıklayın, 'Daha fazla' seçeneğine ve ardından 'Çevrimdışı harita indir' seçeneğine gidin.

Şu an için bu uydudan konum güncelleme özelliği yalnızca söylentiler arasında yer alıyor ve Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Google, 14 Mayıs'ta düzenlenecek Google I/O etkinliğinde Android için yeni uydudan bağlantı özelliklerini tanıtabilir. Ancak bu özelliklerin tanıtımı Ekim ayına kadar ertelenebilir. Çünkü bu özelliklerin kullanılabilmesi için özel donanımlar gerekebilir ki bu, muhtemelen yeni çıkacak Pixel serisinde yer alacaktır. Google, bu yeni özellikleri Pixel 9 serisi çıktığında daha ayrıntılı olarak gösterebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER