Huawei'nin yeni otomobili satışa çıktı, Xiaomi'ye inat çok daha ucuz

Huawei'nin desteklediği yeni elektrikli araç markası Stelato, S9 EV modeli ile otomobil dünyasına giriş yaptı. Şık tasarımı ve üstün teknolojisiyle dikkat çeken bu araç, sürdürülebilir ulaşım arayışında yeni bir sayfa açıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Huawei'nin yeni otomobili satışa çıktı, Xiaomi'ye inat çok daha ucuz

Gün geçmiyor ki yeni bir elektrikli otomobil piyasaya sürülmesinin. Xiaomi’nin yeni akıllı otomobili SU 7’nin piyasaya sürülmesi ve oldukça beğeni toplaması diğer firmaların da iştahını kabarttı. Pekin Otomobil Fuarı, yeni elektrikli araçların tanıtıldığı önemli bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Bugün ise Huawei ve BAIC BluePark işbirliğiyle kurulan Stelato markası, ilk modeli S9'u tanıttı. S9, lüks pazarda yer almayı hedefleyen son derece şık bir tasarıma sahip. Mercedes S-Sınıfı, BMW 7 Serisi ve Audi A8L gibi modellerle rekabet etmeyi amaçlayan bu araç, 5160 mm uzunluğa, 1987 mm genişliğe ve 1486 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca 3050 mm'lik bir aks mesafesine yer veriliyor.

Huawei'nin yeni otomobili satışa çıktı, Xiaomi'ye inat çok daha ucuz

Stelato S9, iki farklı versiyona sahip; biri tek arka motora sahipken, diğeri ek bir ön motorla donatılmış. Arka motorun maksimum gücü 227 kW / 304 hp, ön motorun ise 158 kW / 211 hp. Çift motorlu versiyonun toplam çıkış gücü, bu değerlerin basit bir toplamı mı yoksa daha düşük mü olacağı henüz net değil. Araç, CATL tarafından sağlanan Li-Ion ternary ve "Li-ion ternary + lityum demir mangan fosfat" teknolojilerini kullanıyor, ancak batarya kapasitesi şu ana kadar açıklanmadı.

Stelato S9'un başlangıç fiyatının 300.000 Yuan (38.200 €) ile 500.000 Yuan (64.300 €) arasında olması bekleniyor. Araç, Temmuz veya Ağustos aylarında satışa sunulacak ve o zamana kadar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER