Grok chatbot yakında X Premium kullanıcıları için etkinleştirilecek

Elon Musk yönetimindeki şirketin OpenAI'nin ChatGPT'sine yanıtı olan xAI'nin Grok chatbot'u, bu haftanın sonlarında X'in Premium abonelerine sunulacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Grok chatbot yakında X Premium kullanıcıları için etkinleştirilecek

Musk, Grok'un genişletilmiş kullanılabilirliğini bir tweet ile ve chatbot ile bir konuşmanın doğrudan X web sitesinde nasıl yayınlanacağına dair eğitici bir videoyla duyurdu. Grok, erken beta sürümünden çıktığından beri X'in Premium+ abonelerinin kullanımına sunuldu ancak sosyal ağdaki bu ücretli katmanın maliyeti, yıllık olarak faturalandırıldığında ayda 16 dolar veya yıllık 168 dolar. Premium katmanının maliyeti ayda 8 ABD Doları veya yılda 84 ABD Doları olarak bunun yarısı kadar olduğundan, bu dağıtım Grok'u biraz daha erişilebilir hale getiriyor.

Musk'un xAI'si, chatbot'una güç veren Grok-1 modelini mart ayı ortasında açık kaynaklı hale getirdi. Bundan sadece birkaç hafta önce yönetici, OpenAI ve Sam Altman'ı kar peşinde koşmakla ve kar amacı gütmeyen misyonlarını terk etmekle suçlayarak dava açtı.

Grok chatbot yakında X Premium kullanıcıları için etkinleştirilecek

Musk, OpenAI'nin ilk destekçilerinden biriydi ve operasyonlarını işin en başında finanse etti. Davasında OpenAI'nin "insanlığın yararından ziyade Microsoft'un karını en üst düzeye çıkarmak için" üretken yapay zeka geliştirdiğini iddia etti. Bunun "Kurucu Anlaşmaya açık bir ihanet" olduğunu söyledi.

Ancak iddialarını çürüten OpenAI, teknolojisini açık kaynak olarak kullanmak için "Musk ile herhangi bir Kurucu Anlaşma veya herhangi bir anlaşma olmadığını" söyledi. Şirket, Musk'ın yalnızca kar amacı güden bir kuruluşa geçiş yapacağını bilmediğini, aynı zamanda planlamaya da dahil olduğunu ve başlangıçta çoğunluk hissesi, ilk yönetim kurulunun kontrolü ve CEO pozisyonunu istediğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER