Google, TV'ler için Android 14'ü duyurdu

Google, TV'ler için yeni resim içinde resim modu ve enerji tasarrufu modlarıyla Android 14'ü duyurdu. Bu güncelleme, TV kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Google, TV'ler için Android 14'ü duyurdu

Google, Android 14'ü desteklenen Android ve Google TV'lere getiriyor. Bu yeni işletim sistemi, kullanıcılara aynı anda iki farklı videoyu izleme imkanı sunan resim içinde resim modu gibi yenilikler sunuyor. Ayrıca, enerji tüketimini kontrol edebilmek için çeşitli enerji modları eklenmiş durumda. Yeni erişilebilirlik özellikleri ve yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş açıklamalar da bu güncellemede yer alıyor.

Google, geliştiricilere yönelik blogunda yaptığı açıklamada, "Android 14'ü TV'ye getiriyoruz! Yeni nesil Android, performans, sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve çoklu görevlerde iyileştirmeler sağlayarak TV'ler için ilgi çekici uygulamalar geliştirmenize yardımcı olacak" ifadelerini kullandı. Şirket, ayrıca geliştiricilerin Jetpack Compose kullanarak yeni uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan Compose for TV özelliğini de duyurdu.

Google, TV'ler için Android 14'ü duyurdu - Resim : 1

Google, TV'ler için Android 14'ü duyurdu

Yeni işletim sisteminin ana odak noktası performans ve sürdürülebilirlik. Android 14 for TV, kullanıcıların Android TV'lerinden istedikleri deneyimi seçmelerini sağlayan yeni enerji modlarına sahip. Düşük enerji modu, akıllı TV'nin bekleme süresindeki güç tüketimini azaltırken, artan enerji modu TV beklemedeyken bile ağ bağlantısını aktif tutuyor. Optimum enerji modu ise Google Cast'i sadece Wi-Fi üzerinden destekliyor, ethernet bağlantısı üzerinden değil.

Çoklu görev, şirket için önemli bir odak alanı. Google, nihayet resim içinde resim modunu tanıtıyor ancak bu özellik tüm akıllı TV'lerde mevcut olmayacak. Google, bu özelliğin "nitelikli" Android 14 TV modelleri için sunulacağını belirtti. Hangi TV'lerin bu özelliğe sahip olacağı açıklanmasa da genellikle yeni ve üst seviye akıllı TV'lerin bu özelliği barındıracağı düşünülüyor.

Son olarak, erişilebilirlik özellikleri de tanıtıldı. Bunlar arasında renk düzeltme, geliştirilmiş metin seçenekleri ve daha iyi navigasyon yer alıyor. Tüm bu özellikler, uzaktan kumanda kısayolları ile açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca, Gemini AI da Android TV'ye dahil edildi. Google, Android TV ana ekranında filmler ve TV şovları için kişiselleştirilmiş açıklamalar sunacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER