Google tekel olmadığını açıkladı ve masum olduğunu iddia etti, biz de inandık

Google, Cuma günü ABD’nin Virginia eyaletinde görülen federal mahkemede Adalet Bakanlığı'nın kendisine karşı açtığı antitröst davasının reddedilmesini talep eden bir dilekçe sundu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Google tekel olmadığını açıkladı ve masum olduğunu iddia etti, biz de inandık

Adalet Bakanlığı, Ocak 2023 tarihinde Google'a, şirketi "rekabete aykırı ve dışlayıcı davranış" yoluyla dijital reklam teknolojilerini tekeline almakla suçlayarak dava açmıştı. Bloomberg'e göre Google, davanın planlandığı gibi eylül ayında görülmesini önlemek için şimdi bir ara karar istiyor.

Başsavcı Merrick B. Garland, davanın ilk açıklandığı sırada Google'ın "dijital reklam teknolojileri üzerindeki hakimiyetine yönelik herhangi bir tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı davranışlar kullandığını" iddia etmişti.

Google tekel olmadığını açıkladı ve masum olduğunu iddia etti, biz de inandık

Dava, Google'ın dijital reklam araçlarını, geçen yıl ajansın yaptığı bir basın açıklamasına göre "dijital reklam teknolojisi ürünleri aracılığıyla akan reklam dolarlarının ortalama %30’undan daha fazlasını cebine atacak" kadar kontrol ettiğini iddia ediyor.

Google ise şimdi, Adalet Bakanlığı'nın şirketin pazarın en az %70’ini kontrol ettiğini gösteremediğini (ki bu daha önceki bazı emsal davalarda tekel olma eşiği olarak kullanılmıştı) ve Bloomberg'e göre ajansın sosyal medya platformları gibi büyük rakiplerini hariç tutarak "özel olarak bu duruma yönelik pazarlar oluşturduğunu" savunuyor. Reuters'in haberine göre şirket ayrıca Adalet Bakanlığı'nın davasının "antitröst yasasının sınırlarını aştığını” da iddia ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER