Dev otomobil üreticisi ilk akıllı telefon modelini satışa sunuyor

Polestar, 23 Nisan'da piyasaya sürülecek yeni akıllı telefonunun tasarım detaylarını gözler önüne seren bir tanıtım videosu yayınladı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Dev otomobil üreticisi ilk akıllı telefon modelini satışa sunuyor

Minimalist ve modern tasarımıyla dikkat çeken bu cihazın ülkemizde piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Ancak Avrupa pazarında iddialı olması bekleniyor.

Polestar, otomobil teknolojilerinde gösterdiği başarısını akıllı telefon pazarına taşıyarak dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Geely tarafından desteklenen bu yeni girişim, Polestar Phone adı altında, 23 Nisan'da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Cihaz, Meizu tarafından üretildiğinden Meizu'nun önceki modelleri 20 Pro ve 20 Infinity’den etkilenerek tasarlandığı düşünülüyor.

Polestar'ın akıllı telefon dünyasına adım atışı, tamamen yeni bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor. Telefon, özellikle 21:9 görüntü oranına sahip 2K çözünürlüklü ekranı, her yandan yalnızca 2.2mm kalınlığında simetrik çerçeveleri ve %91.5 ekran-gövde oranı ile ön plana çıkıyor. Yeni cihazın 74mm genişliğinde olması kullanım kolaylığı sağlarken, yapay zeka desteği de sunacak olması günümüz teknoloji trendlerine uygun bir adım olarak görülüyor.

Bu stratejik hamle, Polestar'ın otomobilleri ile akıllı telefonlar arasında kesintisiz bir entegrasyon sağlamayı amaçladığını gösteriyor. Bu entegrasyon, Nio'nun geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü akıllı telefonundaki gibi, markanın otomobilleri ile mükemmel bir uyum içinde çalışacak. Polestar Phone, Google Play Console'da zaten Şubat ayında görüldü ve geçen ay Çin'de satışa sunulması için gerekli sertifikaları aldı.

Bu yeni cihazın, markanın otomobilleriyle olan entegrasyonu, kullanıcıların akıllı telefonlarından arabalarına sorunsuz bir geçiş yapabilmelerini sağlamak için tasarlandı. Polestar, bu ürünle birlikte teknoloji ve otomotiv dünyasında benzersiz bir konum elde etmeyi hedefliyor. Geriye kalan tek soru, tüketicilerin bu yeni akıllı telefon modeline nasıl tepki vereceği. Çünkü hem ülkemizde hem de dünyada insanlar otomobilleriyle olan bağlantılarını küçük bir kablo aracılığıyla zaten yapabiliyorlar. Bunun için ekstradan telefon almaları ne kadar mantıklı bilemedik.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER