Çinli üretici yeni orta segment modelini devasa bir bataryayla kullanıma sunacak

iQOO Z9 serisine ait tüm özelliklerin yer aldığı büyük bir sızıntı, teknoloji dünyasında heyecan yarattı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Çinli üretici yeni orta segment modelini devasa bir bataryayla kullanıma sunacak

iQOO, yeni akıllı telefon serisi Z9'ları 24 Nisan'da Çin'de tanıtacak. Üç modeli kapsayan bu seride iQOO Z9, Z9x ve Z9 Turbo bulunuyor. Duyumcu kaynaklara göre, bu modeller arasında belirgin bir sıralama söz konusu. Giriş seviyesi model olan Z9x, 6.72 inç büyüklüğünde 120Hz LCD ekran, Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti ve 50MP ana kameralı çift arka kamera sistemine sahip olacak. Ayrıca giderek nadirleşen 3.5mm kulaklık girişini koruyor ve 44W hızlı şarj desteğiyle yanında parmak izi tarayıcı sunuyor.

Z9 modeli ise 6.78 inç 144Hz AMOLED ekran ve Snapdragon 7 Gen 3 yonga seti ile donatılmış olacak. Kamera sistemleri ve depolama çözümleri (UFS 2.2 ve LPDDR4X) aynı kalmakla birlikte, bu model ve Turbo versiyonu 80W daha hızlı şarj imkanı ve ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak.

Çinli üretici yeni orta segment modelini devasa bir bataryayla kullanıma sunacak

En üst model olan Z9 Turbo, Qualcomm'un en yeni Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini barındıracak. Bu model, en hızlı bellek ve depolama kombinasyonu olan LPDDR5X ve UFS 4.0 ile gelecek. Kamera sistemi de 8MP geniş açılı lens ile ikincil portre sensörünün yerini alacak şekilde güncellenecek.

Tüm modeller, büyük kapasiteli 6,000mAh batarya ile donatılacak ve Android 14 tabanlı OriginOS 4 işletim sistemini çalıştıracak. Cihazların tasarımı henüz netleşmemiş olsa da, tüm modellerin plastik arka kapaklara sahip olacağı belirtiliyor. Bu yeni serinin, kullanıcılarına sunduğu çeşitli donanım seçenekleriyle farklı ihtiyaç ve bütçelere hitap etmesi bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER