Biz 5G için beklemeye devam ederken Çin 5.5G'yi kullanıma sundu

5.5G teknolojisi hakkında merak edilenler ve 5G'ye göre sunduğu avantajlar açıklanıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Biz 5G için beklemeye devam ederken Çin 5.5G'yi kullanıma sundu

Çin Mobil, Çin'in devlet destekli büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olarak, 5.5G ağının ticari olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu yeni ağ, mevcut 5G teknolojisine dayanıyor ve onu geliştiriyor. 5.5G, daha önce 5G'nin ulaştığı hız ve gecikme sürelerini daha da ileriye taşıyarak, indirme hızını 10Gbps'e kadar çıkarıyor ve yükleme hızını 1Gbps'e kadar ulaştırıyor. Bu özelliklerle, özellikle endüstriyel alanlarda, daha düşük gecikme süresi, daha yüksek güvenlik ve enerji verimliliği gibi ihtiyaçlara cevap veriyor.

Bu gelişme, 6G'ye geçişte önemli bir köprü oluşturacak gibi görünüyor. Örneğin, OPPO'nun ürün başkanı Pete Lau'nun yaptığı bir paylaşıma göre OPPO Find X7 Ultra, bu yeni ağ teknolojisini destekleyen ilk telefonlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine sahip Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 ve Xiaomi 14 serisi gibi cihazlar da 5.5G desteği sunacak. Vivo X100 Pro ve standart OPPO Find X7 ise Dimensity 9300 yonga seti sayesinde bu desteği alacak.

Biz 5G için beklemeye devam ederken Çin 5.5G'yi kullanıma sundu

Bu yıl sonuna kadar Çin Mobil, 300'den fazla şehri 5.5G ağı ile kapsamayı planlıyor. Diğer ülkelerdeki telekom şirketleri henüz bu teknolojiyi sunma konusunda net bir takvim belirlememiş olsa da, AT&T'nin yöneticilerinden Chris Samber'in konuyla ilgili önceki açıklamaları heyecan uyandırmış durumda. Ancak, bu teknolojinin diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı henüz kesin değil. 2025 yılından önce bir gelişme beklenmiyor.

Bu arada, yeni ağ teknolojisinin mevcut 5G cihazlarla uyumlu olup olmayacağı konusu ise hala netlik kazanmış değil. Ancak, herkesin yeni bir telefon almasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Özellikle belirtilen yonga setlerine sahip cihazlar, güncellemelerle 5.5G teknolojisini destekleyebilir hale gelebilir. Bu da kullanıcıların mevcut telefonlarını yükseltmelerine olanak tanıyacak bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER