Bitcoin önce 60.000 doların altını gördü, sonra 63.000 doları aştı

Son dönemde Bitcoin, 60 bin doların altına düşerek yatırımcıları tedirgin etti. Piyasadaki bu düşüşle birlikte, spot Bitcoin ETF'lerine akışın sıfır olmasıyla ilgili olarak sektör analistleri, bunun oldukça normal bir durum olduğunu belirtiyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bitcoin önce 60.000 doların altını gördü, sonra 63.000 doları aştı

Bu durum, kripto para piyasasındaki volatilitenin ve yatırımcı davranışlarının gelecekteki trendleri hakkında önemli ipuçları sunuyor.

İran-İsrail atışması sonucu piyasada oluşan güvensizlik ortamı Bitcoin piyasasını da olumsuz etkiledi. Bitcoin’in uzun bir süre sonra 67.000 $ bandını geçmesi bu piyasaya yatırım yapanların yüzünün gülmesine neden olmuştu. Ancak önce İsrail’in İran’a saldırması daha sonra İran’ın misilleme yapması kripto parası piyasasını alt üst etti.

Piyasanın 20 Nisan'da gerçekleşmesi beklenen Bitcoin artışını sabırsızlıkla beklerken bu gün de düşüş trendini sürdürdü. Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre, Bitcoin'in fiyatı 63.814 dolardan açıldığı gün 61.203 dolara kadar düştü ve gün içinde %7,5 azalarak 59.648 dolara kadar geriledi. Ortadoğu'da tırmanan jeopolitik çatışmaların yanı sıra, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin durması, güçlenen ABD Dolar Endeksi (DXY) ve zayıflayan teknik yapı nedeniyle Bitcoin fiyatındaki düzeltme hız kazandı.

Bitcoin önce 60.000 doların altını gördü, sonra 63.000 doları aştı

17 Nisan'daki kırmızı mum, son 24 saat içinde %3'lük bir düşüşü temsil ediyor ve ABD'deki spot Bitcoin ETF'lerine yavaşlayan girişler, satış baskısını artırıyor. Farside Investors'ın verilerine göre, ETF'ler 16 Nisan'da 58 milyon dolarlık net çıkış gördü. Bu çıkışlar, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) tarafından sırasıyla 79.4 milyon dolar ve 12.9 milyon dolarlık çıkışlarla hızlandı.

Yukarıdaki tablo, çoğu ETF yayıncısının son birkaç gün içinde sıfır akış kaydettiğini gösteriyor, bu da piyasa katılımcılarını birçok soruyla baş başa bırakıyor. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, X üzerinde takipçilerine mevcut akışların olmamasını açıkladı ve ABD piyasasındaki tüm ETF'lerin yaklaşık %83'ünün 14 Nisan'da sıfır giriş gördüğünü belirtti: “Herhangi bir günde, ETF'lerin çoğunun akış miktarı SIFIR olacaktır - bu çok normaldir. ABD'de yaklaşık 3.500 ETF bulunmaktadır. Dün bunların 2.903'ü tam olarak sıfır akış kaydetti.”

Seyffart, akışların endişe verici olmadığını ve çoğu ETF için yeni girişlerin kaydedilme şekli nedeniyle tipik olduğunu söyledi. Seyffart, bir ETF'nin hisselerinin yalnızca arz ve talep arasında yeterince büyük bir uyumsuzluk olduğunda ve bunu yapmanın maliyeti korumadan daha düşük olduğunda yaratıldığını ve iptal edildiğini açıkladı. Bitcoin ETF'leri söz konusu olduğunda, bu oluşturma birimleri 5.000 ile 50.000 hisse arasında değişmektedir. Ayrıca, "Küçük uyumsuzluklar piyasa yapıcıların hisseleri bir hisse senedi gibi işlemesini görecek" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER