Audi elektrikli işini sevdi, tam 700 km menzilli Q6L e-tron geliyor

Audi'nin elektrikli araç gamına yeni bir soluk getiren Q6L e-tron, uzun aks mesafesi ile dikkat çekiyor ve tek şarjla 700 km'den fazla menzil sunuyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Audi elektrikli işini sevdi, tam 700 km menzilli Q6L e-tron geliyor

Bu özellikleriyle, uzun yolculuklar için ideal bir seçenek olan Q6L e-tron, sürdürülebilir ulaşım çözümleri arayan sürücüler için cazip bir alternatif oluşturuyor.

Audi'nin yeni Q6L e-tron modeli, Pekin Otomobil Fuarı'nda sergilendi. Modelin ismindeki "L" harfi, uzun aks mesafesine işaret ediyor. Standart versiyonundan 105 mm daha uzun olan bu özel tasarım, özellikle Çin pazarı için geliştirildi. Araç, 4884 mm uzunluğunda, 1965 mm genişliğinde ve 1687 mm yüksekliğinde olup, 2995 mm'lik bir aks mesafesi sunuyor.

Audi, Q6L e-tron'un tam halka açık lansmanının Ekim ile Aralık ayları arasında gerçekleşeceğini ve aracın CLTC menzil standartlarına göre 700 km üzerinde bir menzil sunacağını belirtiyor. Üretim, 2024'ün sonlarında Changchun'daki yeni bir fabrikada başlayacak ve ilk teslimatların gelecek yıl yapılması planlanıyor. Q6L e-tron, Çin pazarına yönelik "L" serisi modellerin devamı niteliğinde. Yeniden tasarlanmış yüzü, aydınlatmalı dört halka logosu ve Pekin Otomobil Fuarı'nda sergilenen Lilac Grey gibi özel renk seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Araç, 107 kWh brüt kapasiteli yeni geliştirilmiş bir bataryaya, 800V teknolojisine ve maksimum 270 kW DC şarj kapasitesine sahip. Audi, yüksek güçlü bir şarj istasyonunda sadece on dakikada 260 km'lik bir menzilin şarj edilebileceğini; bataryanın %10'dan %80'e kadar olan şarjının ise 25 dakika süreceğini iddia ediyor.

Q6L, 255 kW / 341 hp güç üreten arka tekerlek sürüşlü bir versiyona ve 345 kW / 462 hp güç üreten dört tekerlekten çekişli bir quattro versiyona sahip olacak. Aerodinamik olarak optimize edilmiş 21 inçlik jantlar ve kapı yüzeylerine neredeyse tamamen entegre edilmiş kapı kolları bulunuyor.

İç mekan, Audi CEO'su Gernot Döllner'a göre Çinli müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmiş durumda. Çok sayıda eğlence fonksiyonu, Çin pazarının gereksinimlerini yansıtacak şekilde tasarlandı. Resmi basın bültenine göre, "oldukça sofistike sürücü yardım sistemleri" yalnızca Çinli müşteri beklentilerini karşılamak üzere özel olarak geliştirildi. Bu sistemler arasında, lidar ve radar sensörleri, kameralar ile ultrasonik sensörlerle çalışan adaptif Sürüş Yardımcısı Pro ve Park Yardımcısı Pro bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER