Apple'ın WWDC 2023'te büyük Siri güncellemelerini duyuracağı söyleniyor

Apple'ın bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı WWDC 2023 bugün başlıyor. Bizi nelerin beklediğine dair pek çok söylenti duyduk ve görünüşe göre Apple'ın dijital asistanı Siri de bazı büyük güncellemeler için sırada.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple'ın WWDC 2023'te büyük Siri güncellemelerini duyuracağı söyleniyor

Tanınmış Apple muhbiri Mark Gurman'a göre, Apple'ın iPhone'larda ve diğer cihazlarda Siri'yi tetiklemek için kullanılan "hey Siri" ifadesinin basitçe "Siri" olarak kısaltılacağını duyurma olasılığı var. Gurman, ilk olarak kasım ayında bu güncellemenin yolda olduğunu öne sürmüştü ancak o sırada "hey Siri"nin ne zaman basitçe "Siri" olacağı net değildi.

Bu, kullanıcı açısından kulağa çok önemli gelmese de, görünüşe göre önemli miktarda mühendislik çalışması gerektiriyor: iki kelime yerine tek bir kelimeyi doğru bir şekilde tanımak çok daha zor ve Apple'ın AI motorları bununla başa çıkmak için güncellendi.

Apple'ın WWDC 2023'te büyük Siri güncellemelerini duyuracağı söyleniyor

Şu anda, Google Asistan hala bir "hey Google" uyandırma komutu gerektiriyor ancak bazı hızlı komutlar için bunu devre dışı bırakabiliyorsunuz.. Amazon Alexa'ya gelince, başlamak için yalnızca bir "Alexa" komutu yeterli oluyor.

Bu yıl WWDC 2023'te, iOS 17 ile ilgili tüm haberler ve Apple VR kulaklığı için büyük bir açıklama dahil olmak üzere çok sayıda yazılım ve donanım duyurusu bekliyoruz. Üçüncü taraf uygulamalarla daha derin Siri entegrasyonları ve bağlamın daha iyi anlaşılması da söylentiler arasında.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER