Apple'dan iPhone kullanıcılarına acil kodlu uyarı, hemen devre dışı bırakın

Güvenlik açığı nedeniyle iPhone kullanıcıları, hacker saldırılarına karşı iMessage özelliğini geçici olarak devre dışı bırakmalı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple'dan iPhone kullanıcılarına acil kodlu uyarı, hemen devre dışı bırakın

Binance bünyesinde faaliyet gösteren Trust Wallet, iOS kullanıcılarını, iPhone'larını hiçbir kullanıcı etkileşimi gerektirmeden ele geçirebilecek bir iMessage güvenlik açığı konusunda uyardı. Şirket, bu güvenlik açığının sıfırıncı gün saldırısı olarak bilindiğini ve bu tür saldırıların, siber suçlular tarafından henüz adreslenmemiş güvenlik açıklarını kapsadığını belirtti. İddialara göre, bu açık karanlık ağda 2 milyon dolar karşılığında satışa sunuldu.

Trust Wallet, bir duyumcu hesabı tarafından paylaşılan ve güvenilir olduğu belirtilen bilgilere dayanarak, kullanıcıların iMessage'ı geçici olarak devre dışı bırakmalarını önerdi. Ancak teknoloji alanında öne çıkan kaynaklardan TechCrunch, bu tehdidin abartıldığını ve iMessage'ı kapatmanın sadece yüksek risk taşıyan kullanıcılar için gerekebileceğini savundu. Bu kaynaklar, söz konusu güvenlik açığının varlığına dair somut bir kanıt olmadığını da ekledi.

Apple'dan iPhone kullanıcılarına acil kodlu uyarı, hemen devre dışı bırakın

Bu güvenlik açığı iddiaları, CodeBreach Lab isimli, yazım hatalarıyla dolu ve daha önce duyulmamış bir web sitesinden kaynaklandı. Site, alıcıların Bitcoin ile ödeme yapmalarını istiyor; ancak yapılan incelemelerde kimsenin bu işlemi gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Dolayısıyla, bu durumun bir dolandırıcılık girişimi olabileceği düşünülüyor.

Apple kullanıcılarını bu tür tehditlerden korumak için tasarlanmış 'Kilit Modu'nu öneriyor. Bu mod, nadir görülen ve son derece sofistike siber saldırılara karşı ekstra bir koruma katmanı sağlıyor. Apple'ın belirttiğine göre, şimdiye kadar Kilit Modu'nu aşan bir siber saldırı olmadı.

Kullanıcılar, cihazlarının güvenliğini sağlamak adına bu önerileri değerlendirebilirler. Ancak bu tür güvenlik tehditleriyle ilgili olarak resmi güncellemeler ve teknoloji uzmanlarından gelen tavsiyeleri takip etmek, en doğru bilgiye ulaşmanın yolunu gösterir. Bu tür durumlarda hızlı ve doğru bilgilendirme, olası siber saldırılara karşı korunmada büyük önem taşır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER