Android kullanıcılarına YouTube müjdesi, geç oldu ama güç olmadı

YouTube, Android cihazlar için video kalitesini artırmak amacıyla AV1 codec'ine geçti, ancak bu durum pil ömrünü etkileyebilir.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Android kullanıcılarına YouTube müjdesi, geç oldu ama güç olmadı

YouTube, video kalitesini artırırken veri kullanımını azaltmayı vaat eden AV1 codec'ine geçiş yaptı. Bu değişiklik, özellikle mobil veri planı kullanan kullanıcılar için sevindirici bir haber. Ancak AV1, daha karmaşık bir yapıya sahip olduğu için, eski cihazlarda batarya ömrünü olumsuz etkileyebilir. Bu cihazlar, AV1'i donanımsal olarak desteklemediği için daha fazla işlem gücü gerektirir.

Google, bu teknolojiye geçiş yapan ilk şirket değil; Netflix de Android uygulamasında bir süredir AV1 kullanıyor. Dolayısıyla, AV1'e geçiş, video akışı sektöründe genel bir trendin parçası. Bu durum, YouTube kullanıcıları için daha yüksek video kalitesi sunarken, veri kullanımını azaltma imkanı tanıyor. Fakat, eski bir cihaz kullanıyorsanız, batarya ömründe azalma yaşayabilirsiniz.

Android kullanıcılarına YouTube müjdesi, geç oldu ama güç olmadı

Batarya ömrü konusunda endişeleriniz varsa, YouTube videolarının çözünürlüğünü düşürmek iyi bir çözüm olabilir. Bu, çözümlenmesi gereken veri miktarını azaltarak batarya ömrünü uzatabilir. Ayrıca, kullanmadığınız uygulamaları kapatmak, işlemci gücünü serbest bırakarak batarya ömrünü iyileştirebilir.

Yeni nesil Android cihazlarına sahip kullanıcılar içinse, AV1 codec'ine geçiş, özellikle mobil veri planı kullanırken bile, video kalitesinde önemli iyileşmeler anlamına gelir. Ancak batarya kullanımında artış görülebilir. YouTube'un bu yeni codec ile daha etkin bir veri kullanımı sağlaması, videoları yüksek kalitede izlerken veri tasarrufu yapmanıza olanak tanır. Ancak kullanım deneyiminiz, cihazınızın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Özellikle eski model cihazlar, bu yeni teknolojiyi desteklemedikleri için daha fazla enerji tüketebilir. Yeni teknolojiye adapte olmuş cihazlar ise bu yeni formattan tam olarak faydalanabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER