Amazon şokta, teslimat yapan drone'ları çalındı, testler başka şehre taşınıyor

Amazon, Kaliforniya'da drone ile teslimat hizmetlerini askıya alırken, Phoenix'te yeni testlere başlama kararı aldı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Amazon şokta, teslimat yapan drone'ları çalındı, testler başka şehre taşınıyor

Amazon, Kaliforniya'da drone ile teslimat yapma faaliyetlerini durdururken, bu yıl sonunda Phoenix Batı Vadisi Metro alanında drone teslimatlarını başlatmayı planlıyor. Şirketin Lockeford'daki teslimat merkezi, 2022'den bu yana aktif olarak hizmet vermiş olup, şimdi orada çalışan personel başka tesislerde görevlendirilecek. Amazon'un bu hamlesi, drone teslimatlarının şirket ağına tam olarak entegre edilmesiyle, alışverişlerin daha hızlı teslim edilmesine olanak tanıyacak bir dönemi müjdeliyor.

Amazon'un Phoenix'teki drone teslimatları için kesin bir başlangıç tarihi henüz belirlenmiş değil. Şirket, gerekli izinleri alabilmek için Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve yerel yetkililerle çalışmalarını sürdürüyor. Phoenix Belediye Başkanı Kate Gallego, drone teslimatlarını "geleceğin ta kendisi" olarak nitelendirerek, bu yeniliğin şehrin yerel kirliliği azaltmada ve inovatif teknolojilerin merkezi olarak konumunu güçlendirmede önemli rol oynayacağını vurguladı. 

Amazon şokta, teslimat yapan drone'ları çalındı, testler başka şehre taşınıyor

California'da drone teslimat operasyonları sona ererken, Amazon bu faaliyetlerini Teksas'ın College Station şehrinde sürdürmeye devam edecek. Drone'lar ilk olarak bu iki bölgede kurye olarak kullanılmaya başlandığında, FAA'in yolların ve insanların üzerinde uçuş yapılmasını kısıtlayan kuralları nedeniyle sadece birkaç teslimat yapılabildiği bildirilmişti. Ancak şirket, 2023 ortasına kadar 100 drone teslimatına ulaşmayı başardı; bu, yıl sonuna kadar 10.000 teslimat yapma hedefinin oldukça altında kalsa da, Amazon'u yıldırmadı.

Şu anda Amazon, mevcut dronelarının iki katı mesafe kat edebilen yeni nesil MK30 dronlarını test etmekte. Ayrıca, şirket önümüzdeki yıl ABD'nin daha fazla yerinde drone teslimatlarını devreye sokmayı planlıyor. Bu gelişmeler, Amazon'un lojistik teknolojilerindeki yenilikçi adımlarını sürdürdüğünü ve karşılaştığı zorluklara rağmen bu alandaki faaliyetlerini genişletmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER