WhatsApp ve Instagram çöktü

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve fotoğraf-video paylaşma uygulaması Instagram çöktü. Instagram, WhatsApp ve Facebook messenger'a dünya genelinde erişim sağlanamıyor. WhatsApp’tan da yaşanan erişim sorunuyla ilgili şu açıklama geldi: Sabrınız için teşekkürler, uzun bir 45 dakika oldu ama geri döndük! Detaylar haberimizde...

F5HABER F5HABER
WhatsApp ve Instagram çöktü

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve fotoğraf-video paylaşma uygulaması Instagram çöktü. Kullanıcılar, her iki uygulamaya da erişim sağlamakta zorlanıyor. 

Gönderilen fotoğraflar açılmazken şimdi binlerce kişi "WhatsApp ve Instagram çöktü mü? WhatsApp ve Instagram neden girilmiyor?" sorusunu yoğun bir şekilde iletiyor.

Erişim sorunu yaşanıyor...

Türkiye'de saat 20:15 itibariyle başlanan erişimi sorununun tüm dünyada yaşandığı öğrenilirken, platformun yetkililerinden konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" canlı arıza haritasında yer alan bilgiye göre, Instagram'a özellikle Avrupa ve Amerika genelinde erişim sorunu olduğu görülüyor.

WhatsApp ve Instagram çöktü - Resim : 1

"KESİNTİLER GLOBAL ÇAPTA"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter hesabından sorunla ilgili açıklama yaptı. Sayan, yaptığı açıklamada, "USOM raporuna göre WhatsApp ve İnstagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurt dışı kaynaklıdır" dedi.

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA: SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Diğer yandan WhatsApp'tan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: WhatsApp’tan da yaşanan erişim sorunuyla ilgili şu açıklama geldi: “Sabrınız için teşekkürler, uzun bir 45 dakika oldu ama geri döndük!”


 

SONRAKİ HABER