Hisseye 'bilanço' dopingi: Tavan oldu

Mavi Giyim, ilk çeyrek finansallarını açıkladı. Şirket, 117 milyon TL olan piyasa beklentisinin çok üzerinde 289 milyon TL net kar yazdı. Şirket hissesi bilanço sonrasında tavan seviyesinden seyrediyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Hisseye 'bilanço' dopingi: Tavan oldu

Mavi, 1Ç22 finansallarında 117 milyon TL olan piyasa beklentisinin çok üzerinde 289 milyon TL net kar yazdı. Şirket hissesi bilanço sonrasında tavan seviyesinden seyrediyor.

Aracı kurumlar şirket hissesinde hedef fiyatlarını yükseltirken Yapı Kredi Yatırım, paylaştığı raporda Mavi Giyim hedef fiyatını yukarı yönlü yeniden gözden geçireceğini, tavsiye ise "AL" olarak korudu

Raporda yer alan detaylar şöyle:

1Ç22 SONUÇLARI

Beklentilerin oldukça üzerinde. Mavi, 1Ç22 finansallarında 120mn TL olan tahminimizin ve 117mn TL olan piyasa beklentisinin çok üzerinde 289mn TL net kar açıkladı.

Tahminimiz ile gerçekleşen sonuç arasındaki sapma, tamamen, çok daha yüksek brüt kar marjı ile beklenenden daha güçlü ciro artışından kaynaklandı. Sonuçları olumlu karşılıyoruz ve piyasa tepkisinin de bu yönde olmasını bekliyoruz.

Güçlü talep, yüksek enflasyon ve düşük baz etkisi. Mavi’nin gelirleri, öncelikli olarak artan talep (Türkiye için >%70 hacim büyümesi), enflasyonist ortam, güçlü e-ticaret katkısı ve uluslararası operasyonlarındaki güçlü seyir (%13 reel büyüme) sayesinde yıllık %150 arttı. 1Ç21'de işlem saatlerinde yaklaşık %38'lik kayıp nedeniyle ortaya çıkan düşük baz da yıllık iyileşmenin arkasında rol oynadı.

Şimdiye kadar kaydedilen en yüksek marjlar. Daha yüksek fiyat artışlarını ve daha az kampanya yapılmasını sağlayan güçlü talep halka arz sonrası, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek çeyreksel brüt kar marjının (1Ç22'deki %56,5 veya 2Ç18'de kaydedilen önceki rekordan 1,5 puan daha yüksektir) ana itici gücü olurken, mevcut enflasyon ortamın düşük fiyatlı envanter satışlarına imkan vermesi de tarihi marjlardaki en önemli unsur oldu. Mavi'nin nakit faaliyet giderleri, bir yıl öncesine göre 2,2 kat arttı, ancak yine de şirketin bu çeyrekte %29,5 ile en yüksek çeyreklik VAFÖK marjı açıklamasına engel olamadı.

Net nakit devam. Mavi'nin, UFRS 16 kapsamında hesaplanan borçları hariç, Ocak 2022 sonunda 618mn TL olan net nakdi, 1Ç22 itibarıyla 563mn TL'ye geriledi, ancak yine de bir yıl önceki 100mn TL net borcun üzerinde kalmaya devam etti. Net İşletme Sermayesi uygulamalarında bir sorun gözlemlemezken, bu kadar yüksek büyüme performansıyla uyumlu bulduk.

Yönetimin 2022 Beklentileri. Mavi yönetimi, 2022 yılında, %23-25 manşet VAFÖK marjı ile %100 konsolide ciro artışı öngörüyor ve yatırım harcamaları satışların %3'ü olarak planlıyor.

Önerimiz AL. Mavi'nin hem 1Ç22 sonuçları hem de yönetimin 2022 öngörüleri, mevcut beklentilerimizin açık bir farkla önünde yer alıyor ve şirkete yönelik olumlu duruşumuzu destekler nitelikte. Şirketin yatırım hikayesinin sağlam temellere oturması, yönetimin uygulamadaki başarısı ve cazip değerlemesi ana yatırım unsurları olmaya devam ediyor. 1Ç22 sonuçlarının ardından ve yeni makro tahminlerimiz ışığında Mavi için model varsayımlarımızı ve mevcut 48,95 TL hedef hisse fiyatımızı gözden geçireceğiz. Özetle, Mavi'yi beğenmeye devam ediyor ve 'AL' tavsiyemizi yineliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER