Su baskınları yaşanabilir! İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu gece yarısından itibaren başlayan kuvvetli yağışla beraber İstanbul'da su baskınları yaşanabilir.

Su baskınları yaşanabilir! İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 1

Cuma gününe kadar etkili olacak soğuk ve yağışlı havanın ardından sıcaklık yükselecek.

İstanbul'da bu gece yarısından itibaren başlayan sağanak yarın gün boyu devam edecek.

Beklenen kuvvetli yağışla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek su baskınlarına karşı uyarıda bulunan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan; Arnavutköy, Çatalca, Büyükçekmece, Beykoz. Çekmeköy , Maltepe, Ümraniye, Başakşehir'e yönelik uyarıda bulundu.

Su baskınları yaşanabilir! İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 2

Öte yandan Çalışkan, "Yağışın ardından sıcaklıklar yükselecek. Cuma gününden itibaren lodosla birlikte megakentte 4 gün "pastırma yazı" yaşanacak." bilgisini de verdi. 

Su baskınları yaşanabilir! İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 3

14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Sarı kod verilen iller şöyle:

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, İstanbul, Mersin, Kastamonu, Kahramanmaraş, Samsun, Osmaniye, Sinop, Sakarya, Kocaeli

Su baskınları yaşanabilir! İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı - Sayfa 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için paylaştığı bilgilere ise şu şekilde:

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara’nın Doğusu, Akdeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.