Ahmet Nur Çebi: "Önce para kazanacağız, sonra harcayacağız"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolda başarının sürdürülebilmesi için altyapının çok önemli olduğunu belirtti. Çebi, yabancı kuralı hakkında ise zorla hiçbir şey olmayacağını ve yabancı futbolcu transferinin ihtiyaç olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Nur Çebi: "Önce para kazanacağız, sonra harcayacağız"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, katıldığı programda yabancı kuralından, altyapıya kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Ortadoğu bölgesine yayın yapan Al Mayadeen kanalına konuşan Çebi, futbolda harcamaların çok dikkatli yapılmasının önemini vurgulayarak, "Futbolu artık şirket gibi düşünmek zorundasınız. Kulüpler iyi idare edilmezse zarar görürler. Bizim kulübümüz de ekonomik olarak sıkıntılar çekiyor. Kulüpler içinde bulundukları ekonomilerden ve dikkatsiz harcamalardan etkileniyorlar. İnsanların alım seviyesi arttıkça kulüplerin de gelirleri artıyor" ifadelerini kullandı.

"TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ"
64 yaşındaki yönetici altyapının önemine değinerek şunları söyledi:

"Taşıma suyla değirmen dönmez. Kaynak oluşturmak zorundasınız. Altyapıya önem verilmeli. Genç futbolcuları az maliyetle yetiştirmeli ve yüksek bonservis ücretleriyle göndermeliyiz. Para kazanmaktan başka çare yok. Kulüpler gelirlerinin üzerinde harcama yaparlarsa borçlanırlar. Bu borçlar faiz sarmalına girdiğinde durum altından kalkılamaz hale gelir. Dünyada birçok kulüp el değiştiriyor.

Avrupa futbolunun bu kadar başarılı olmasının sırrı altyapıdır. Hiçbir şey yapmadan Messi buraya gelsin demek olmaz. Önce para kazanacağız, sonra harcama yapacağız.

Avrupa’da altyapıya çok önem veriliyor. Statlarımız Avrupa standartlarında ama altyapı tesislerimiz ne yazık ki Avrupa standartlarında değil. Avrupa’da devletler kulüplere arazi vermiş, tesisler inşa etmiş, o kulüpler de altyapılarından oyuncular yetiştirip satarak gelir elde etmişler. Bu konuda Avrupa’nın gerisindeyiz."

"YABANCI KURALI ZORLA OLMAZ"
Siyah-beyazlı kulübün başkanı yabancı kuralının da zorla olmayacağını belirterek, "Ülkemizde şu anda sahada sekiz yabancı futbolcu olabilirken üç tane de Türk oyuncunun olması gerekiyor.

Zorla hiçbir şey olmaz. Yerli oyuncularımızın performansı tatmin edici seviyede olsa yabancı futbolcu transfer etmeye gerek olmaz. İhtiyaç var ki yabancı futbolcu transferi yapılıyor. Hayatın hiçbir alanında yerli ve yabancı ayrımını doğru bulmuyorum. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır. Spor; kardeşlik, barış ve huzur için yapılır. Burada ayrımcılık olamaz. Sahada her ülkeden birer oyuncu olsa daha çok keyif alırım" yorumunu yaptı.

 

SONRAKİ HABER