Skoda bu fena çarpar: Tam 72 bin

Skoda ekim ayına öyle zamlarla girdi ki; araba almak şöyle dursun hayalini bile kurmak artık zor oldu. ÖTV matrahlarında yapılan değişikliklerle onbinlerce liralık indirimler yapan Skoda; 72 bin liraya varan yeni zamlı fiyatlarını açıkladı. En dikkat çekeni ise 252 bin liradan satılan Kamiq modelinin ekim ayında 324 liraya fırlaması. İşte 2021 Model sıfır Skoda Scala, Skoda Octavia, Skoda Superb, Skoda Kamiq, Skoda Karoq ve yenilenen Skoda Kodiaq modelleri Ekim fiyat listesi...

Skoda bu fena çarpar: Tam 72 bin - Sayfa 1

Skoda ekim ayına zamlı girdi

Sıfır otomobil pazarında her ay otomatiğe bağlanan zamlara ÖTV arası verilmişti. Ancak döviz kurunda yaşanan radikal zıplamalar, araba fiyatlarını da etkiledi. Bir çok otomobil firması gibi Sakoda da ekim ayına zamlı girdi.

137
Skoda bu fena çarpar: Tam 72 bin - Sayfa 2

Araba almak artık bir hayal

Fakir fukaranın garip gurabanın almayı bile hayal edemediği, ortadireğin "eniştemden borç alırım, kredi çekerim, olmadı hanımın altınlarını bozarım" dediği sıfır kilometre araçlar için her geçen ay yepyeni zamlar geliyor.

237
Skoda bu fena çarpar: Tam 72 bin - Sayfa 3

Bildiğiniz üzere ağustos ayında ÖTV matrahlarında yapılan değişiklikle 320 bin TL'ye kadar olan otomobillerin fiyatları yaklaşık yüzde 16 civarında düştü.

337
Skoda bu fena çarpar: Tam 72 bin - Sayfa 4

Otomobil markalarından peş peşe indirimler geldi, vatandaş gelen müjdelerle bayram etti. Ancak arz-talep dengesini değiştiren pandemi, stokların oluşmasını engelledi.

437