YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itirazlar reddetti.

F5HABER F5HABER
YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri için YSK’ye ayrı ayrı “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle başvurmuştu.

Özel ile genel başkan yardımcıları ve Hatay'ın büyükşehir belediye başkan adayı Lütfü Savaş’ın bulunduğu heyet, Yüksek Seçim Kurulu’na “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle itiraz dilekçesi vermişti.

CHP, 3.361 farkla sonuçlanan seçimde 3.389 ölü seçmene oy kullandırıldığını öne sürüyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, belirledikleri usulsüzlüklere ilişkin 80 sayfalık bir dilekçe sunduklarını dile getirmişti.

"Hatay'da talebimiz, bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması, 3.389 ölü seçmenin bulunmasıdır. Biz bu 3 bin ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespitini ve seçimin iptalini talep ediyoruz."

Çiftçi, ayrıca yirmi sandıkta sandık kurulu başkanlarının polis ve zabıta memurlarından oluştuğunu, kanuna aykırı bir sandık kurulu oluşumu olduğunu da iddia etmişti.

Hatay’da AK Partiadayı Mehmet Öntürk yüzde 44,48, CHP adayı Lütfü Savaş ise yüzde 44,05 oy aldı.

CHP daha önce de oyların yeniden sayılması gerekçesiyle YSK’ye başvurdu.
Ancak bu talep de YSK tarafından reddedilmişti.
Hatay'da mazbata AK Parti'ye verildi.

SONRAKİ HABER